© F1.com

Nieuwsoverzicht

Lance Stroll: 'Ik heb mijn stoeltje niet te danken aan geld'

20 jul. 2017 07:35 Rik Alkema 0 reacties
De jonge Canadees Lance Stroll was een opmerkelijke debutant dit seizoen. Stroll, pas 18 jaar oud, werd eind vorig jaar bevestigd door het team van Williams, niet één van de minste teams uit het veld. Daarbij speelde een grote rol dat de vader van Stroll, Lawrence Stroll, een rijk zakenman is. Dit gecombineerd met zijn resultaten, hij werd in 2016 kampioen in de Europese Formule 3, leverde hem een plekje op bij Williams.

Lance Stroll blikt terug op zijn eerste half jaar

Toen Lance Stroll in 2014 op 15 jarige leeftijd deelnam aan de Italiaanse Formule 4, won hij het kampioenschap met overmacht. In de winter van 2015 schreef hij vervolgens de Florida Winter Series op zijn naam, waarna hij in 2016 ook Europees Formule 3-kampioen werd.

Helemaal uit de lucht vallen komt Stroll dus niet. Zelf is hij er dan ook van overtuigd dat hij niet door het geld van zijn vader in de Formule 1 terecht is gekomen. "Het is makkelijk om te oordelen vanaf de zijlijn. Ik heb ook gewoon gepresteerd en ben de jongste kampioen in de Formule 3 ooit geworden, met een grote marge op de nummer twee. Ik heb mijn stoeltje niet te danken aan geld", zegt Stroll tegenover Formula1.com.

Hoewel het seizoen stroef begon voor Stroll, is hij sinds de GP van Canada 'los' gegaan. Stroll eindigde drie keer in de punten, waarvan één keer op het podium, en klom op tot de twaalfde plek in het kampioenschap, vlak achter teamgenoot Felipe Massa"Het gaat aardig goed de laatste tijd. In de punten eindigen voelt fantastisch en op het podium eindigen was het hoogtepunt", zegt Stroll over de recente wedstrijden.

Stroll erkent echter wel dat hij een zeer stroeve start kende. "Het ging wat stroef in het begin en dat heeft ons punten gekost. Toen ik uitviel in Bahrein had ik het wel even moeilijk. Nadat ik in Australië met technische problemen uitviel en in China de touché had met Sergio Perez, ging het in Bahrein weer fout. Toen begon ik me zorgen te maken, want het leek chronisch te zijn", aldus Stroll.

Het duurde nog even voordat het tij keerde voor Stroll, maar na zijn eerste puntenfinish in Canada gaat het een stuk beter. Op de vraag of het naast beter ook makkelijker is geworden, antwoordt Stroll: "Nee, want de Formule 1 is nooit makkelijk. Ik heb me op persoonlijk vlak wel verbeterd, dus dat is de winst."

De zomerstop, die na de Grand Prix van Hongarije begint, grijpt Stroll aan om vooral even niet aan racen te denken. "Ik ga tijd doorbrengen met mijn vrienden en even niet aan racen denken, er is meer in het leven dan racen. Maar als ik terug kom is het heerlijk om weer vol gas over het circuit te vliegen", besluit Stroll.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen