Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Lance Stroll: 'Ik word alleen maar beter'

Na een paar mindere races van Williams F1 waarin zowel Massa als Stroll geen punten scoorden, was het tijdens de GP van Italië weer raak. Vooral Stroll liet zich dit raceweekend van zijn beste kant zien. In de kwalificatie was hij ijzersterk en reed hij naar een verdienstelijke vierde tijd.

Door de gridstraffen van Verstappen en Ricciardo schoof hij op de uiteindelijke startgrid op naar P2. Ook polesitter Lewis Hamilton was ongetwijfeld verbaasd om deze rookie naast zich te zien staan.

De start was dan ook wat zenuwachtig waarbij Stroll zich direct liet inpakken door de andere rookie Esteban Ocon die vanaf P3 vertrok. Daarna zakte Stroll verder naar achteren maar wist zich uiteindelijk knap rond de zevende plek te handhaven. In de slotfase voerde zijn teamgenoot Massa de druk nog enigszins op maar tot een echte aanval kwam het niet. Hierdoor eindigde Stroll als zevende en Massa als achtste.

Na afloop liet de jonge Canadees dan ook aan de pers weten dat hij erg blij was met zijn optreden in de GP van Italië.

"Het was een goede race, het had beter gekund. Sommige momenten tijdens de race waren niet echt goed. Lewis had bijvoorbeeld geen goede start en blokkeerde mij. Hierdoor moest ik in de remmen waardoor ik mijn plek verloor aan Esteban."

"Onze snelheid was zeer goed en het was dan ook echt jammer dat mijn pitstop niet goed ging. Maar ik ben blij met mijn zevende plek. Ik heb me echt goed vermaakt tijdens de race."

Stroll benadrukt dat hij nog volop in zijn leerproces zit en dat dit soort races hem alleen maar sterker maken.

"Ik leer van elke kans die ik krijg om dit soort races te rijden. Zoals de race in Baku en nu in Italië. Ik heb het gevoel dat ik steeds beter en beter word."

Door zijn tweede startplek is hij nu de jongste Formule 1 coureur ooit die vanaf de eerste startrij de race is begonnen. Stroll zelf heeft er in ieder geval erg van genoten.

"Het was een bijzonder moment voor mij om vanaf de eerste startrij te starten. De kwalificatie was wat dat betreft echt het hoogtepunt van mijn raceweekend. Om dat te kunnen doen onder zulke omstandigheden, echt heel bijzonder."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez