Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'In 2018 ben ik een betere Formule 1 coureur'

Lance Stroll maakte dit seizoen zijn debuut in de Formule 1. De jonge Canadees wist zich redelijk staande te houden en verbaasde zelfs vriend en vijand met een derde plek tijdens de GP van Baku.

Op voorhand waren velen nogal sceptisch over het debuut van Stroll in de Formule 1. Hij zou het vooral zo ver hebben geschopt dankzij de goed gevulde portemonnee van zijn vader. Met nog slechts één race te gaan, heeft Stroll inmiddels 40 punten gescoord. Slechts twee minder dan zijn 'leermeester' Felipe Massa. Stroll laat tegenover Auto Motor und Sport dan ook weten eigenlijk best wel tevreden te zijn over zijn huidige seizoen. "Ik heb dit seizoen ontzettend veel geleerd. Als ik zo op mijn seizoen terugkijk, dan hebben we het best goed gedaan. Ik heb in de meeste races punten gescoord, stond zelfs op het podium en ook nog op de eerste startrij. Als ik mijzelf een cijfer moet geven, geen 10 natuurlijk want er is altijd nog ruimte voor verbeteringen, dan geef ik mijzelf een 8,5."

Slechts twee keer dit seizoen was Stroll de beste Williams coureur tijdens de kwalificatie. De jonge Canadees geeft dan ook direct toe dat hij op het gebied van kwalificeren nog beter moet worden. "Het zit hem vaak in de kleine dingen tijdens een kwalificatie. Ik had ook redelijk vaak pech. Zoals in Japan bijvoorbeeld met rode vlaggen en verkeer of in Austin met de motor. Ik kan absoluut nog een completere en betere coureur worden. Het is tenslotte ook nog maar mijn eerste jaar in de Formule 1 en ik ben nog jong natuurlijk." Stroll rijdt ook in 2018 voor het team van Williams en verwacht dan ook dat zijn tweede jaar in de Formule 1 gemakkelijker wordt dan zijn debuutjaar. "Hopelijk hebben we dan een competitieve auto. Ik wil zelf vooral een betere coureur zijn, dat moet ook kunnen door de ervaringen die ik nu heb opgedaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik volgend jaar sterker ben. Alleen al omdat ik de circuits dan ken. Bij de tweede keer ben je altijd beter."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie