Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2024

Langste run van het jaar: Verstappen kan optimaal profiteren

Normaliter heb je met poleposition het voordeel bij de start, maar in Mexico is dat meestal niet het geval. Slechts twee coureurs bewezen in recente jaren het tegendeel: Max Verstappen en Charles Leclerc.

XPB 1249437 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afstand vanaf poleposition naar de eerste bocht is ruim 800 meter op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad. Daarmee is dit één van de langste afstanden die coureurs vanaf de start tot de eerste bocht af moeten leggen, in ieder geval van alle circuits op de huidige Formule 1-kalender. 

De coureurs achter de man op poleposition kunnen zodoende handig profiteren van de slipstream, om daarmee nog vóór de eerste bocht een inhaalactie in te zetten. In het verleden is al vaker aangetoond dat die strategie prima lijkt te werken. Bij de laatste zes Grands Prix in Mexico, is het de man op pole slechts tweemaal gelukt om ook als leider door bocht één te komen. Max Verstappen deed dit in 2022, evenals Charles Leclerc in 2019.

In 2022 pakte Verstappen zijn enige pole in Mexico en hield hij George Russell en Lewis Hamilton achter zich. Het is verder niet verrassend dat Verstappen (die vijf van de laatste zes races in Mexico op zijn naam schreef) diverse keren profiteerde van het lange stuk richting bocht 1.

De afgelopen jaren slaagde Verstappen er maar liefst vier keer in de coureurs die vóór hem startten al bij de start te verschalken en in alle vier de gevallen leverde hem dat uiteindelijk de zege op. De Nederlander zal dus niet geheel ontevreden zijn met zijn tweede startplek en zal hopen op een mooie slipstream van Carlos Sainz. Maar vlak Lando Norris ook niet uit, want in Mexico is het wel vaker het geval: waar twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen.

Leider GP Mexico na bocht één, ronde 1

Jaar Pole Leider na bocht 1 Winnaar GP
2017 Vettel Verstappen Verstappen
2018 Ricciardo Verstappen Verstappen
2019 Leclerc Leclerc Hamilton
2021 Bottas Verstappen Verstappen
2022 Verstappen Verstappen Verstappen
2023 Leclerc Verstappen Verstappen

Bekijk hieronder de start van de Grand Prix van Mexico in 2021. Hamilton en Bottas stonden toen samen op de eerste startrij, maar het was Max Verstappen die vanaf P3 uiteindelijk de leiding overnam. Uiteindelijk zou de Nederlander die leidende positie niet meer uit handen geven en zou hij uiteindelijk als winnaar over de streep komen. 

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan