Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Langverwachte terugkeer van Jos Verstappen in de autosport komt er toch

Eind februari gaat het dan toch echt gebeuren. Jos Verstappen stapt dan weer achter het stuur. Dat doet hij in het Belgische Rally-kampioenschap.

De afgelopen maanden viel de comeback van Jos Verstappen in de autosport meerdere malen in het water. Eind november vorig jaar zou hij eigenlijk al weer schitteren achter het stuur van een rally-auto, maar vanwege de toen geldende coronamaatregelen ging er een streep door dat evenement. In januari kwam er nog een kans voor Verstappen, die mee zou doen aan de 24 uur van Dubai samen met onder meer Thierry Vermeulen, de zoon van Verstappen-manager Raymond Vermeulen. Dat evenement ging wel door, maar kort voor de start verdween de naam van Jos van de deelnemerslijst.

Belgische rallykampioenschap

Tijdens de eerste ronde van het Belgian Rally Championship, die op 26 februari wordt verreden, maakt Verstappen dan eindelijk zijn langverwachte opwachting tijdens een rally. Jos zal in een Citroën C3 R5 aan de start staan van de Rally van Haspengouw. Zijn wagen wordt geprepareerd door DG Sport Competition en als navigator heeft Jos de Belg Kris Botson aan zijn zijde. Jos kan niet wachten, zo vertelt hij op de Verstappen-website. "Ik heb er echt heel veel zin in en heb gemerkt dat ik rally heel erg leuk vind. Vooral omdat het heel onvoorspelbaar is. Natuurlijk ben ik enorm gedreven ingesteld en heb ik de ondersteuning van een topteam, maar ik zal mijn eigen limieten opnieuw moeten zien te vinden, samen met mijn navigator. Ik wil het goed aanpakken, maar de reden dat ik in dit rallyavontuur stap, is dat het me plezier brengt."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden