© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Latifi maakt officieel zijn Formule 1 debuut

17 feb. 2018 11:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Force India's reservecoureur Nicolas Latifi mag tijdens de Grand Prix van Canada de vrije training voor zijn rekening nemen. Daarnaast mag hij tijdens de wintertest de nieuwe Force India voor een eerste keer aan de tand voelen.

Canadees stapt in voor thuispubliek

Nicolas Latifi werd eind vorige maand door Force India bevestigd als test- en reservecoureur van Force India. De 22-jarige Canadees zal in thuisland voor het eerst zijn opwachting maken tijdens een Grand Prix-weekend en is daar vanzelfsprekend opgetogen over.

"Ik heb nog nooit op het Circuit Gilles Villeneuve gereden, dus het wordt ook nog eens mijn eerste kennismaking met die fantastische baan", aldus Latifi op de website van Force India. 

"Ik kijk er bijzonder naar uit om de auto voor mijn thuispubliek te mogen besturen. Het zal een absoluut hoogtepunt van mijn seizoen zijn."

Het is de bedoeling dat na de Grand Prix van Canada Latifi nog een paar keer instapt, maar eerst wacht hem de wintertest in Barcelona. 

"Het is natuurlijk super dat ik de auto al in zo'n vroeg stadium aan de tand mag voelen", zegt Latifi daarover.

"Ik stap in op de laatste dag van de eerste testwerk, waardoor ik de feedback van Sergio en Esteban mee kan nemen in mijn eigen voorbereidingen. Ik snap tijd óp de baan kostbaar is in de winter, dus ik zal mijn uiterste best doen mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de auto."

Foto: Latifi is geen onbekende van de huidige generatie Formule 1-auto's. Vorig jaar testte hij al voor het team van Renault.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen