Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Latifi schudt doodsbedreigingen van zich af: "Waren een tricky paar dagen"

Nicholas Latifi trekt een dikke streep onder de gebeurtenissen in Abu Dhabi. Zijn crash leidde indirect tot de wereldtitel van Max Verstappen, maar direct tot doodsbedreigingen aan zijn adres.

De crash van Williams-coureur Nicholas Latifi maakte tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi dat de safety car de baan in kwam, waardoor Max Verstappen bij de herstart de kans kreeg om Lewis Hamilton te verschalken, hetgeen hij daadwerkelijk deed. Zo droeg Latifi er met een bijrol aan bij dat Verstappen kampioen werd, wat bij een grote groep fans ook voor woede zorgde.

Latifi hoopt dat focus van het publiek verschuift

Latifi werd dan ook het mikpunt van treiterijen en zelfs doodsverwensingen , iets dat hem niet in de koude kleren ging zitten. Die lastige periode zegt hij nu achter zich te hebben gelaten: "Het mag duidelijk zijn dat het paar tricky dagen waren", aldus de Canadees in gesprek met Sky Sports . "Het is onderdeel van de sport en ik verwachtte ook niet anders, maar ik ben daar nu wel overheen. Ik denk ook dat als het nieuwe seizoen eenmaal is begonnen de mensen weer iets belangrijkers hebben om over te praten. Het gebeuren in Abu Dhabi ligt nu ver achter me."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"