Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022

Latifi verrast vriend en vijand met snelste tijd in regenachtige vrije training

Nicholas Latifi heeft Charles Leclerc en Max Verstappen afgetroefd in een regenachtige derde vrije training.

Verstappen Rain Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool
De derde training voor de Hongaarse Grand Prix begon op een kletsnatte baan. Niet alle coureurs hadden evenveel zin om de omstandigheden te trotseren, maar na een kleine twintig minuten had op Max Verstappen, Sergio Perez en Lewis Hamilton na iedereen een rondetijd achter zijn naam staan.

Charles Leclerc was de snelste man op dat moment, maar hij was zo'n 25 seconden langzamer dan op vrijdag in droge omstandigheden. De full wets werden dan ook door iedereen gebruikt. Op een waaghals na: Fernando Alonso, die het op de intermediate banden probeerde. Hij stond na een half uur toch prima op de zevende plek.

Het waren in het eerste deel van de trainingen verraderlijke omstandigheden, zeker toen het na een kwartier ook nog eens harder ging regenen.

Weing risico bij Red Bull

En dus zochten alle coureurs weer de veiligheid op in de pitbox, waar het gelukkig voor hen plaatselijk droog was! Met nog een half uur op de klok klaarde het ietwat op en nam de regen af, waardoor de coureurs het toch waar aandurfden! Heel veel sneller was de baan overigens niet, want de snelste tijd van Leclerc bleef lang staan.

Verstappen durfde het overigens niet aan, want hij bleef samen met Perez binnen staan. Bij Red Bull werd er weinig risico genomen. Toen er echter nog een kleine twintig minuten op de klok stond, waren de omstandigheden goed genoeg voor intermediate banden en zagen we beide Red Bull-coureurs ook op de baan.

Uitslag Derde vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Latifi het snelst!

Alle Formule 1-coureurs hadden echter de grootste moeite om temperatuur in hun intermediate banden te krijgen, waardoor een aanzienlijk deel van de coureurs besloot om terug te keren naar de full wets, maar ook op deze banden was dat heel lastig.

Verstappen reed ronde na ronde, werd steeds wat sneller, maar kwam in eerste instantie niet verder dan de negende plaats. De tijd van Leclerc werd niet verbeterd in dat deel van de training niet verbeterd, al kwam Alonso nog gevaarlijk dichtbij.

Ondertussen hadden de Mercedes-coureurs en Perez de grootste moeite om hun banden op te warmen en bungelden zij een lange tijd helemaal onderaan de tijdenlijst. Dat gebeurde allemaal voordat Sebastian Vettel voor een rode vlag zorgde door de controle over zijn Aston Martin-bolide in de muur te parkeren. Hij schreeuwde het uit van woede over de radio.

Toen de training weer op gang werd gebracht waren er slechts een paar minuten meer over, maar toch wisten de coureurs eindelijk betere rondetijden te klokken. Daardoor veranderde er in de slotseconden van alles. Leclerc was uiteindelijk een seconde sneller dan Verstappen. Albon wist zich verrassend genoeg tussen de twee topcoureurs in te nestelen. Toen kwam daar Nicholas Latifi, die nog even onder alles en iedereen doorging: P1.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"