© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lauda geeft toe: 'Mercedes sprak met Max Verstappen'

04 jul. 2018 13:33 Ruud Dimmers 2 reacties
Vorig jaar werd Max Verstappen lange tijd gelinkt aan een overstap naar het dominante team van Mercedes, maar de Nederlander verlengde zijn contract bij Red Bull. Niki Lauda, adviseur van Mercedes, ontkende destijds dat er gesprekken waren gevoerd, maar komt daar nu op terug.

Red Bull was Mercedes te snel af

"We hadden interesse, zonder dat we een concreet aanbod hebben gedaan. We hebben zeker gesproken met Max Verstappen", erkent Lauda tegenover Motorsport-Total.com.

De gesprekken tussen beide partijen vonden plaats in de zomer van 2017. Lewis Hamilton stond nog voor een jaar onder contract en het contract van Bottas liep af aan het einde van het seizoen. Verstappen bleef ondanks de interesse van Mercedes toch bij Red Bull.

"Helmut Marko was ons te snel af. Hij wist precies wat hij met Max in huis had en Max tekende een nieuwe deal. Ter verdediging: Je moet er altijd voor zorgen dat het rijdersduo goed bij elkaar past. Denk aan Rosberg/Hamilton en alles wat er speelde."

"Lewis heeft een teamgenoot nodig die hem steeds pusht, waardoor hij het maximale uit zichzelf haalt. Verstappen had daar zeker in kunnen slagen", aldus Niki Lauda. De Oostenrijker toont zich tevreden met Valtteri Bottas: "Zijn prestaties zijn dit jaar veel beter dan vorig jaar. Hij was vijf keer sneller dan Lewis tijdens de training en beschikt over een ongelooflijk potentieel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen