Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Lauda geeft toe: 'Mercedes sprak met Max Verstappen'

Vorig jaar werd Max Verstappen lange tijd gelinkt aan een overstap naar het dominante team van Mercedes, maar de Nederlander verlengde zijn contract bij Red Bull. Niki Lauda, adviseur van Mercedes, ontkende destijds dat er gesprekken waren gevoerd, maar komt daar nu op terug.

"We hadden interesse, zonder dat we een concreet aanbod hebben gedaan. We hebben zeker gesproken met Max Verstappen", erkent Lauda tegenover Motorsport-Total.com.

De gesprekken tussen beide partijen vonden plaats in de zomer van 2017. Lewis Hamilton stond nog voor een jaar onder contract en het contract van Bottas liep af aan het einde van het seizoen. Verstappen bleef ondanks de interesse van Mercedes toch bij Red Bull.

"Helmut Marko was ons te snel af. Hij wist precies wat hij met Max in huis had en Max tekende een nieuwe deal. Ter verdediging: Je moet er altijd voor zorgen dat het rijdersduo goed bij elkaar past. Denk aan Rosberg/Hamilton en alles wat er speelde."

"Lewis heeft een teamgenoot nodig die hem steeds pusht, waardoor hij het maximale uit zichzelf haalt. Verstappen had daar zeker in kunnen slagen", aldus Niki Lauda. De Oostenrijker toont zich tevreden met Valtteri Bottas: "Zijn prestaties zijn dit jaar veel beter dan vorig jaar. Hij was vijf keer sneller dan Lewis tijdens de training en beschikt over een ongelooflijk potentieel."

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto