Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Lauda grapt: 'Ricciardo chanteert Red Bull'

Mercedes-kopstuk Niki Lauda en Red Bull-adviseur Helmut Marko raakten op de Red Bull Ring verwikkeld in een felle, maar komisch bedoelde discussie over Daniel Ricciardo.

Bij Mercedes wacht men op een handtekening van Lewis Hamilton, terwijl men bij Red Bull vurig hoopt dat Daniel Ricciardo zijn huidige contract verlengt. Maar dat laatste gebeurt volgens Helmut Marko niet zolang Lewis Hamilton niet bijtekent bij Mercedes.

"Ik hoop dat Hamilton snel tekent, want Ricciardo zegt niet bij te willen tekenen zolang Hamilton niet definitief bij Mercedes blijft. Een beetje raar is het wel", zo laat Marko in het bijzijn van Niki Lauda optekenen tijdens een persmomentje op de Red Bull Ring, waar Marc Marquez een Red Bull Formule 1-bolide testte.

"Daniel Ricciardo chanteert jullie", pareert Lauda. "Hij zal bij ons bovendien nooit kunnen krijgen wat we Hamilton wel willen bieden, dus we hebben hem geen aanbod gedaan."

Het laatste woord is opnieuw voor Marko: "Misschien moet Ricciardo inderdaad maar gewoon tekenen voor Mercedes. Ik denk alleen dat één persoon in het bijzonder dat bij Mercedes niet heel leuk zal vinden."

De veronderstelling is dat Daniel Ricciardo wacht met zijn keuze tot hij weet met welke motoren Red Bull in 2019 zal rijden.

"Het is goed mogelijk dat dat inderdaad een rol speelt bij de keuze van Daniel", bevestigt Marko, die daarop aangeeft een besluit te willen nemen over de motoren voor 2019 rond de Grand Prix van Oostenrijk.