© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lauda grapt: 'Ricciardo chanteert Red Bull'

06 jun. 2018 10:58 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes-kopstuk Niki Lauda en Red Bull-adviseur Helmut Marko raakten op de Red Bull Ring verwikkeld in een felle, maar komisch bedoelde discussie over Daniel Ricciardo.

Lauda: 'We kunnen Ricciardo nooit bieden wat we Hamilton bieden'

Bij Mercedes wacht men op een handtekening van Lewis Hamilton, terwijl men bij Red Bull vurig hoopt dat Daniel Ricciardo zijn huidige contract verlengt. Maar dat laatste gebeurt volgens Helmut Marko niet zolang Lewis Hamilton niet bijtekent bij Mercedes.

"Ik hoop dat Hamilton snel tekent, want Ricciardo zegt niet bij te willen tekenen zolang Hamilton niet definitief bij Mercedes blijft. Een beetje raar is het wel", zo laat Marko in het bijzijn van Niki Lauda optekenen tijdens een persmomentje op de Red Bull Ring, waar Marc Marquez een Red Bull Formule 1-bolide testte.

"Daniel Ricciardo chanteert jullie", pareert Lauda. "Hij zal bij ons bovendien nooit kunnen krijgen wat we Hamilton wel willen bieden, dus we hebben hem geen aanbod gedaan."

Het laatste woord is opnieuw voor Marko: "Misschien moet Ricciardo inderdaad maar gewoon tekenen voor Mercedes. Ik denk alleen dat één persoon in het bijzonder dat bij Mercedes niet heel leuk zal vinden."

De veronderstelling is dat Daniel Ricciardo wacht met zijn keuze tot hij weet met welke motoren Red Bull in 2019 zal rijden.

"Het is goed mogelijk dat dat inderdaad een rol speelt bij de keuze van Daniel", bevestigt Marko, die daarop aangeeft een besluit te willen nemen over de motoren voor 2019 rond de Grand Prix van Oostenrijk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen