Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lauda kritisch: 'Mercedes was te stom om te winnen'

Mercedes-adviseur Niki Lauda vindt dat het team van Mercedes dit jaar al diverse kansen op de zege heeft laten liggen. Onder andere in Australië gaf het team de zege uit handen.

Pas in de vierde race van het seizoen was het raak voor Mercedes. Lewis Hamilton won op gelukkige wijze de Grand Prix van Azerbeidzjan. Mercedes profiteerde van de safety car in de slotfase van de race. Hamilton zag Vettel en Bottas vervolgens voor hem wegvallen en pakte het cadeau dankbaar uit. Volgens Niki Lauda was de Mercedes snel genoeg om te winnen, maar faalde het team. "Het betekent dat de auto snel genoeg is, maar wij te stom waren om hem goed te laten functioneren", laat Lauda aan ORF weten. In Australië en China anticipeerde het team niet goed op de safety car periode, waardoor respectievelijk Vettel en Ricciardo er met de zege vandoor gingen.

Volgens Lauda is Mercedes inmiddels een groot deel van het motorvoordeel verloren. Ferrari lijkt qua vermogen niet langer onder te doen en was in de eerste vier races ook het sterkste team. "De rollen zijn nu omgedraaid en de macht ligt nu bij hun. Wij zullen er alles aan doen om ze bij te halen. Mercedes zit er vlak achter, maar we bevinden ons niet op de gewenste positie." Ondanks de mindere vorm staat gaat Lewis Hamilton aan de leiding in het WK bij de coureurs. Bij de constructeurs bezet Mercedes de tweede positie op slechts vier punten van Ferrari.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"