© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lauda: "Rollator smijt ik over een maand weer weg"

02 jan. 11:30 René Oudman 0 reacties
In de zomer van 2018 leken de overlevingskansen van Niki Lauda aan een zijden draadje te hangen. De Oostenrijkse autosportlegende, tegenwoordig actief als adviseur bij het Formule 1-team van Mercedes, had een longontsteking opgelopen na een eenvoudige verkoudheid. Lauda's long was dusdanig beschadigd dat een transplantatie noodzakelijk om te blijven leven.

Een half jaar later ontpopt Lauda zich alweer tot het 'mannetje' waar hij om bekend staat. De nu 69-jarige Oostenrijker heeft het ziekenhuis van Wenen een paar weken geleden mogen verlaten en richt zich nu thuis op het herstel. Lauda streeft er naar om bij de seizoensouverture van 2019, die over tweeënhalve maand plaatsvindt in het Australische Melbourne, aanwezig te zijn.

"Aan het einde van deze maand smijt ik die rollator weg", klinkt Lauda strijdvaardig tegenover de Oostenrijkse krant Kurier. "Mijn longen werken perfect, maar omdat ik maandenlang in bed heb gelegen zijn mijn spieren wat slapjes. In de komende weken moet ik proberen om weer wat kracht te winnen. Ik voel me prima en hoef op dit moment niet meer zoveel pillen te nemen als in de afgelopen maanden weleens het geval was. Het dagelijks leven is veranderd, maar gelukkig zet ik elke dag een paar figuurlijke stappen in de goede richting."

De wereldkampioen van 1975, 1977 en 1984, die in 1976 al eens ontsnapte aan de dood na een weerzinwekkend ongeval op de hogesnelheidspiste van de Duitse Nordschleife, heeft van de doktoren te horen gekregen volledig te zullen herstellen. "Ik gebruik het tennisveldje dat voor mijn huis ligt als 'trainingsplaats' om recht te lopen, aangezien dat veld natuurlijk glad is als een biljartlaken", verklaart Lauda.

Op 22 februari aanstaande mag de racelegende 70 kaarsjes uitblazen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen