Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Lawson geef waarschuwing af aan Red Bull in zoektocht naar F1-stoeltje

Liam Lawson is momenteel hard op zoek naar een route naar de Formule 1-grid in 2025, nadat hij indruk heeft gemaakt tijdens zijn invalbeurten in 2023. De Nieuw-Zeelander lijkt echter steeds minder kansrijk op een plekje bij Visa Cash App RB, maar geeft ook toe dat hij buiten de Red Bull-familie kijkt.

Lawson Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Liam Lawson is een van de vele talenten die hoopt in 2025 op de Formule 1-grid te staan. De Nieuw-Zeelander mocht vorig jaar vijf keer een Grand Prix rijden, als invaller van de geblesseerde Daniel Ricciardo. De Australiër brak zijn hand in Zandvoort, waarna Lawson mocht instappen. Vooral Max Verstappen was destijds een belangrijk hulpmiddel voor Lawson om snel gewend te raken aan de F1-wereld.

Eerder dit jaar liet Lawson doorschemeren dat hij de Red Bull-organisatie zou willen verlaten als een stoeltje voor 2025 niet op zijn pad zou komen. RB verklaarde onlangs "erg blij" te zijn met de huidige line-up van Ricciardo en Yuki Tsunoda, waardoor de kansen van Lawson binnen de Red Bull-familie ineens enorm lijken geslonken. Voor de Nieuw-Zeelander lijkt het dan ook zaak om verder te kijken, wil hij komend jaar in de Formule 1 rijden.

"Ik heb geen idee, alles verandert vrij snel op dit moment. Er zijn veel coureurs in beweging", aldus Lawson bij talkSPORT. "Op dit moment weet ik niet precies waar ik in pas en of ik dat wel doe. Het is iets waar ik momenteel elke dag naartoe werk."

"Ik zou graag bij Red Bull in de F1 willen zitten. Zij zijn momenteel het sterkste team. Ik ben nu bij ze, dit is mijn zesde jaar. Als ik mocht kiezen, zou ik graag bij Red Bull willen zijn. Maar als daar geen plaats is, is mijn doel natuurlijk de F1. Dus dat kan overal zijn," zo vertelt Lawson.

Elke week weer anders

Er zijn momenteel nog negen vacante F1-stoeltjes voor 2025, waardoor er nog genoeg kansen lijken te liggen voor Lawson. Echter wordt zijn naam vrijwel nergens nog genoemd, ook omdat hij toch voornamelijk in verband wordt gebracht met Visa Cash App RB. Toch sluit hij een overstap naar een ander team niet uit: "Er wordt altijd over gepraat. In de F1 verandert er elke week wel iets."

"Van weekend tot weekend is het heel anders. Er wordt veel over gesproken, het wordt gemanaged. Ik probeer er altijd achter te komen waar ik in de toekomst binnen het team thuishoor. Het verandert voortdurend, ik wil niet in de F1 zitten omdat iemand geblesseerd is. Ik wil in de F1 zitten omdat een team ervoor kiest dat ik er fulltime bij ben," zo sluit Lawson af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren