Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Lawson geeft waarschuwing af aan Red Bull: "Dan probeer ik het ergens anders"

De laatste weken zingt de naam van Liam Lawson weer rond in de paddock. De Nieuw-Zeelander reed vorig jaar al vijf Grands Prix als vervanger van Daniel Ricciardo, maar staat dit jaar opnieuw aan de zijlijn. En dat steekt bij het jonge talent.

Liam Lawson Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Hij was één van de verhalen van het seizoen 2023. Na de crash van Daniel Ricciardo in Zandvoort, moest Liam Lawson plots in de AlphaTauri stappen. De Nieuw-Zeelander maakte indruk, kon het tempo van Yuki Tsunoda goed volgen en pakte zelfs punten in Singapore, een van de moeilijkste circuits op de kalender. Het was voer voor discussie: hoort Lawson niet gewoon thuis in de Formule 1?

Het antwoord is voorlopig nee. Ricciardo kreeg de voorkeur boven Lawson en dus moet de Nieuw-Zeelander opnieuw toekijken. Als reservecoureur bij zowel Red Bull als Visa Cash App RB (RB) wordt hij klaargestoomd voor het grote werk. Lawson vertelt tegenover Fox Sports Australia wat dit precies inhoudt: "Als reservecoureur ben je vooral bezig in de simulator en met de ontwikkeling van de auto, voornamelijk omdat de andere coureurs hier minder tijd voor hebben. Tijdens de weekenden ben je vervolgens op het circuit en kijk je mee met het team. Daar leer je het meeste van."

Waar ligt de toekomst?

In Zandvoort deed plots de mogelijkheid voor om zijn debuut te maken in de Formule 1. Een droom die uitkwam voor Lawson: "Het was een hele korte mededeling van Helmut Marko. Na de crash van Daniel, wisten we als team vrij snel dat zijn hand gebroken was en dat er een vervanger moest komen. Ik ben toen simpelweg naar Marko en Franz Tost gelopen, waarna de vraag kwam: 'ben je er klaar voor?' Ik zei ja en dat was het, toen wist ik dat ik zou rijden."

In moeilijke omstandigheden kende Lawson een uitstekend debuut. Ook de negende plaats in Singapore was een indrukwekkend resultaat. Red Bull koos echter toch voor Daniel Ricciardo en niet voor de Nieuw-Zeelander. Dat hij nu niet op de grid staat, zorgt ervoor dat Lawson nadenkt over zijn toekomst in de Formule 1: "Voor mij is de ultieme droom om voor Red Bull te rijden. Ik zit al meer dan vijf jaar in hun programma en ze zijn het meest competitieve team op het moment. Maar het is ook een droom om überhaupt in de Formule 1 te rijden en als dat niet bij Red Bull kan, dan ga ik het ergens anders proberen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China