Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lawson glundert ondanks laatste plek: "Maar dan moet ik alles weer helemaal opnieuw leren"

Het was een bijzondere dag voor Liam Lawson. Die zijn volwaardige F1-debuut mocht maken op Circuit Zandvoort. In de voor hem totaal nieuwe AlphaTauri AT04 deed hij dat zonder grote problemen, al kwalificeerde hij zich wel als laatste. Zijn eerste reactie is desondanks positief.

Liam Lawson moest zich op vrijdagavond op stel en sprong klaar maken voor een invalbeurt, nadat Daniel Ricciardo zich blesseerde. Plots moest hij alles leren wat er te leren viel over de AlphaTauri AT04. Op zaterdagochtend was hij daar ook nog druk mee bezig en in VT3 reed hij 26 ronden, inclusief een mooie pirouette, waarna hij zich op kon maken voor de kwalificatie. Daarin kwam hij logischerwijs niet verder dan de 20e plaats, op ruim een seconde achterstand van de negentiende plek. Toch kijkt hij in gesprek met Viaplay met een grote glimlach terug. "Het was heel speciaal, maar ik moest over heel veel dingen nadenken, dus daar dacht ik niet echt aan", glundert hij. "Door de omstandigheden was het vrij lastig, maar ik heb er wel van genoten. Toen het niet regende voelde ik me vrij goed. Daarna gingen we weer de baan op en regende het. Ik had verwacht dat de grip daardoor af zou nemen, maar dat was niet het geval. Daarom heb ik niet het maximale uit die tweede set banden gehaald. Hoe dan ook, ik ben blij om hier te zijn."

Wat ging er om in zijn hoofd?

Nadat hij op zaterdag het nieuws hoorde over zijn invalbeurt, moest hij ook nog proberen om goede nachtrust te krijgen. Dat was geen gemakkelijke opgave. Wat spookte er allemaal rond in zijn hoofd toen hij op een oor lag? "Ik wilde er niet aan denken, want ik wilde slapen!", lacht hij. "Er ging veel om in mijn hoofd. Ik was natuurlijk heel blij, maar ik wist dat er veel werk aan zat te komen op zaterdagochtend. Het zou lastig gaan worden, zeker met het weer. Als het op zondag droog is, zal ik weer opnieuw veel nieuwe dingen moeten leren. Ik heb er heel erg veel zin in, maar ik weet dat het heel zwaar gaat worden", aldus de Nieuw-Zeelander.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel