© Audi Sport

Nieuwsoverzicht

Le Mans-held Kristensen: 'Alonso is er klaar voor'

01 feb. 2018 17:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Tom Kristensen ziet geen enkele reden waarom Fernando Alonso op Le Mans niet direct competitief kan zijn: "Hij weet wat hem te wachten staat."

'Alonso doet me denken aan jeugdhelden als Andretti en Ickx'

Als iemand recht van spreken heeft, is het wel Tom Kristensen. De Deen won de prestigieuze 24 uur van Le Mans maar liefst negen keer en weet dus echt wel waar hij het over heeft.

Fernando Alonso hoeft niet te vrezen voor de mening van Kristensen. De Deen heeft grote bewondering voor wat Alonso gaat doen: "Zijn passie voor de sport reikt veel verder dan de Formule 1. Met zijn deelname toont hij zijn veelzijdig zoals mannen als Mario Andretti en Jacky Ickx dat vroeger deden en waarmee ze onderstreepten dat ze racers waren in hart en nieren."

Kristensen is ervan overtuigd dat Fernando Alonso zijn mannetje zal staan op de Franse omloop: "Hij heeft net de 24 uur van Daytona achter de rug en bereidt zich nu alweer voor op Le Mans. Hij weet wat hem te wachten staat."

"Ik heb de afgelopen jaren een paar keer met Fernando gesproken en elke keer weer kwam zijn belangstelling in het evenement weer naar boven. Toen hij eens oog in oog stond met de LMP1-bolides zoals die op Le Mans rond rijden, was hij daar ook direct van onder de indruk."

Of we de recordwinnaar zelf nog ooit terug gaan zien op Le Mans? Die kans is klein: "Ik ben vijftig geworden en kan de race prima als toeschouwer bekijken. Ik verwacht niet dat dat nog zal veranderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen