Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc belt Perez met emotionele boodschap na zien feestvreugde vader

Sergio Perez wist zijn thuisrace op het podium te eindigen. De Mexicaan vierde dit achteraf uitgebreid met zijn landgenoten en met zijn uitbundige vader. Die festiviteiten riepen bij Charles Leclerc nogal wat emoties op.

De Grand Prix van Mexico werd gewonnen door Max Verstappen, maar als je de vader van Sergio Perez zag dan zou je denken dat de Mexicaan als eerste over de streep was gekomen. Perez senior vierde de derde plaats van zijn zoon uitbundig juichend en feestend. Antonio Perez Garibay, de vader van de Red Bull-coureur, onthult nu dat Charles Leclerc daar heel emotioneel van raakte. "Checo kreeg gisteren een telefoontje van Charles. Die zei: 'Checo, ik werd heel blij toen ik zag hoe jouw ouders feest stonden te vieren; ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Ik had het graag gehad dat mijn vader zo naar mij had gekeken", onthult Perez aan het Spaanse Marca . De vader van Leclerc overleed namelijk in 2017, net voordat zijn zoon een deal sloot met Sauber om in 2018 in de Formule 1 te gaan racen.

Mooi resultaat voor Mexico

Perez senior zegt dat hij immens trots was op zijn zoon en genoot ook van hoe zijn kleinzoon op het podium zat te kijken naar Checo. "Ik ben heel trots. Dat moet je ook zijn als vader. Maar kijk eens naar het podium en kijk naar Chequito, de zoon van Checo. Die was ook heel trots op zijn vader." De derde plek voor Perez was de eerste keer dat een Mexicaan in zijn thuisrace op het podium stond. Dat maakt Perez senior dan ook extra trots. "Ik weet dat veel mensen altijd heel negatief denken, maar ik ben blij voor al mijn landgenoten want heel mijn land bloeit hierdoor ook op."

2022 wordt het jaar van Perez

Volgens papa Perez hebben we ook nog niet alles van zijn zoon gezien. Hij wijst op het feit dat Verstappen al langer bij Red Bull zit. "Het beste van Perez moet nog komen. Checo haalt nog niet alles uit de auto, maar het is belangrijk om te onthouden: Max heeft een voorsprong van vijf jaar op hem." "Hamilton zit ook al vijf jaar in die auto. Voor Checo is het zijn eerste jaar in die bolide. Dit seizoen is bijna voorbij en deze auto zal volgend jaar niet meer bestaan. Er komen nieuwe regels en dus moeten ze alle drie opnieuw beginnen en alle andere coureurs ook."

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"