Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc beschrijft grootste verschil tussen Verstappen en Hamilton

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn twee van de beste Formule 1-coureurs op dit moment. Charles Leclerc ziet wel wat verschillen tussen de kemphanen.

Verstappen Hamilton China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Iedere topcoureur in de Formule 1 heeft zo zijn eigen unieke kwaliteiten. Max Verstappen en Lewis Hamilton maakten allebei gelijk furore in de koningsklasse van de autosport en waren in 2021 ook nog eens in een felle concurrentiestrijd verwikkeld. Wellicht wordt dat spectaculaire seizoen in ere hersteld als Hamilton volgend jaar voor Ferrari rijdt. De Brit krijgt in Charles Leclerc wel een sterke teamgenoot. Leclerc ziet in ieder geval wel wat verschillen tussen Verstappen en Hamilton.

"Ze zijn allebei natuurlijk heel erg snel", vertelt Leclerc tegenover La Stampa. "Over Lewis zou ik zeggen dat hij ook heel berekenend is. Dan heb ik het over op het circuit, in de manier hoe hij beweegt en hoe hij de auto positioneert als hij aanvalt en verdedigt. Je ziet gewoon hoeveel ervaring hij heeft en zijn gedachten achter een actie."

Leclerc ziet weer andere dingen bij Verstappen, die zeker in zijn eerste Red Bull-jaren bekritiseerd werd om zijn felle verdedigen. "Max is wat agressiever. Hij is meer het type die denkt ‘Als er een gat is, dan ga ik er gewoon voor'."

En wat voor coureur is Leclerc zelf? "'Soms rijd ik veel met intuïtie, vooral in de kwalificatie, dat is iets wat me kenmerkt. Ik ga slapen en word elke ochtend wakker met de gedachte om te winnen. Tweede en derde plaatsen maken me niets uit en ik vergelijk mezelf niet zo veel met anderen. Vroeger deed ik dat vaker, maar toen realiseerde ik me dat het beter is om je op jezelf te richten en ook te werken aan zaken die minder goed gaan. Dat doe ik altijd."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership