© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

Leclerc besluit test Abu Dhabi als snelste: "Lang op dit moment gewacht"

28 nov. 2018 18:00 René Oudman 0 reacties
Na de Grand Prix van Abu Dhabi moest Charles Leclerc zijn teamkledij van Sauber snel inruilen voor dat van Ferrari. De 21-jarige Monegask mocht de SF71H op de tweede dag van de bandentest op het Yas Marina Circuit aan de tand voelen en besloot uiteindelijk als snelste.

Leclerc kon naderhand zijn geluk niet op. De nummer dertien van het Formule 1-seizoen 2018, zijn eerste jaar op het hoogste niveau, reed liefst 133 ronden en kwam in een daarvan tot een 1.36.450. Dat bleek de snelste tijd op de gecombineerde tijdenlijst van dinsdag en woensdag.

"Natuurlijk was het een emotioneel moment om in de Ferrari te stappen", liet Leclerc kort na zijn lange testdag weten. "Het is ontzettend speciaal om in een Ferrari te mogen rijden, helemaal omdat dit de dag was waarop ik zo lang heb gewacht. Ik wist natuurlijk nooit of het daadwerkelijk zou gebeuren, tot ik een paar weken geleden het contract ondertekende."

Ferrari en Leclerc kenden een moeiteloze testdag in Abu Dhabi, op het circuit waar de Monegask afgelopen zondag nog als zevende over de eindstreep kwam. "We hebben ons geplande programma af kunnen werken. De focus lag uiteraard op het vergelijken van het rubber dat dit jaar werd gebruikt en de compounds die Pirelli ons voor 2019 aanbiedt. Daarnaast heb ik het team ook iets beter leren kennen."

"In de kerstvakantie zal ik keihard werken om volgend jaar in de best denkbare vorm aan de start te verschijnen", klonk Leclerc strijdvaardig. "Ik kan oprecht niet wachten tot het volgende seizoen begint!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen