Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc braafste jongetje van de Formule 1-klas in 2018

Charles Leclerc was afgelopen seizoen misschien wel dé revelatie van de Formule 1. De Monegask maakte indruk met zijn pure snelheid, maar deed dat bovendien zonder ook maar één keer in opspraak te komen. Nooit hoefde de stewards zich over de jongeling te buigen.

Met zijn blanco 'strafblad' laat Charles Leclerc zien dat hij niet alleen bloedsnel en getalenteerd is, maar dat hij bovendien een nette rijder is. Hij heeft dit seizoen geen enkel strafpunt gekregen, hetgeen tevens kan worden gezegd van Lewis Hamilton. De Brit kreeg echter wel enkele waarschuwingen, iets wat van Leclerc niet kan worden gezegd.

Deed Leclerc dan helemaal niets verkeerd? Dat is toch ook niet helemaal het geval. De Sauber-coureur die in 2019 voor Ferrari uit zal komen kreeg een bekeuring van zevenhonderd euro voor te hard rijden in de pitstraat. Grootverdieners op het gebied van strafpunten waren afgelopen seizoen Romain Grosjean en Max Verstappen. Beiden schreven zeven strafpunten bij op hun licentie, overigens bij lange na nog niet genoeg om een raceschorsing te riskeren.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje