Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc doet een oproep aan de FIA na incident met Verstappen

Als het aan Charles Leclerc ligt, dan wordt er in de toekomst anders omgegaan met een incident zoals bij de start van de GP van Las Vegas.

Verstappen Leclerc Russell  Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Charles Leclerc kwamen elkaar tegen in de eerste bocht van de GP van Las Vegas. De Red Bull-coureur kreeg een straf van vijf seconden. Terecht, zo oordeelde hij al zelf, maar ook tegenspeler Leclerc had niets anders verwacht.

Wel had hij liever een andere aanpak gezien van de FIA. Nadat Verstappen, dus op onreglementaire wijze, de leiding had gepakt, mocht hij deze namelijk wel houden. Dat tot ongenoegen van Leclerc. Hij vindt dat in de toekomst de coureur die iemand van de baan drukt zijn plek terug moet geven.

Dat vertelt hij als hij gevraagd wordt naar het incident en hoe hij erop terugkijkt. "Max kwam direct na de race al naar me toe en heeft de situatie aan me uitgelegd. Het was op de limiet, over de limiet en ik denk dat de vijf seconden straf verdiend was. Toen ik buiten de baan werd geduwd, probeerde ik alsnog te pushen, maar er was te weinig grip."

"In dit soort situaties zou het beter zijn als de FIA vraagt dat de coureur de plaats teruggeeft, want ik denk dat er (voor Verstappen, red.) heel wat voordeel voor het oprapen lag bij het managen van de banden in de vrije lucht. Maar goed, het is gegaan zoals het is gegaan", zucht hij.

Verstappen reageert

Overigens wordt Verstappen meteen gevraagd wat hij van het idee vindt. De Nederlander lijkt geen fan te zijn. Hij redeneert dat hij de vijf plaatsen straf heeft gehad, omdat hij de plek niet heeft teruggegeven. Volgens de Red Bull-coureur is het het een of het ander. Door die keuze te maken voor Leclerc te blijven rijden, koos hij er bewust voor om een eventuele straf te incasseren.

"Wij hebben er voor gekozen om na het incident vooraan het veld te blijven rijden. Dus dan incasseer je de vijf seconden straf", zo legt de drievoudig kampioen uit. "Ik weet niet wat er onder aan de streep beter is. Maar goed, ik heb de penalty ingelost, toch? Dus het maakt op een manier ook niet uit. Als je de plek teruggeeft en achter hem rijdt, dan verlies je waarschijnlijk ook wel vijf seconden. Dus wat dat betreft is het uiteindelijk vergelijkbaar, denk ik."

Wat vind jij van dit vraagstuk? Moet de FIA wel of niet een coureur bevelen om zijn plek terug te geven als hij een onrechtmatige inhaalactie heeft gemaakt? Laat je mening achter in de poll hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

51 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"