Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc: "Door harde zelfkritiek word ik beter"

Charles Leclerc kende een wisselvallige eerste seizoenshelft voor Ferrari. Hier en daar maakte hij cruciale fouten, terwijl hij soms ook vlekkeloze races reed.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Zo reed Charles Leclerc in Bahrein, totdat zijn motor gebreken vertoonde, een vlekkeloos weekend, terwijl hij in Monaco, Azerbeidzjan en Duitsland opzichtig in de fout ging door te crashen. Ook het laatste Grand Prix-weekend voor de zomerstop verliep voor de Monegask niet zonder problemen, aangezien hij tijdens de kwalificatie achterstevoren van de baan afschoot.

Zowel tijdens de races in Bakoe als in Hockenheim bekritiseerde Leclerc zichzelf direct naar zijn crash via de radio en noemde hij zichzelf onder andere 'stupid'. Die kritische houding is volgens de Ferrari-coureur zijn manier om zijn fouten beter te kunnen verwerken en zichzelf tegelijkertijd te verbeteren.

"Ik denk dat het de beste manier is om na een fout je weg te vervolgen. Niet proberen om excuses te zoeken, maar om te erkennen dat het je eigen schuld was, je fout meteen te analyseren en eerlijk te zijn", zo vertelt Leclerc tegenover Crash.net.

"Als ik een fout maak, schaam ik me daar absoluut niet voor. Het is niet nodig om excuses te zoeken, want zowel in Azerbeidzjan als in Duitsland was het overduidelijk dat het mijn eigen domme fouten waren. Sommige coureurs proberen altijd smoesjes te verzinnen, maar dat is niet hoe ik het heb geleerd", aldus de jonge Monegask

Na twaalf races staat Leclerc met een totaal van 132 punten op de vijfde plek in de tussenstand in het kampioenschap, met een ruime voorsprong op ex-Red Bull-coureur Pierre Gasly en 24 punten achterstand op teamgenoot Sebastian Vettel.

6 reacties