Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Leclerc en Sainz smeden plan om Verstappen achter hen te houden

De GP van Mexico gaat een interessante worden. Hoe gaan de twee Ferrari-coureurs Max Verstappen achter zich houden? Zowel bij de start als in het verdere verloop van de race. Charles Leclerc en Carlos Sainz houden hun kaarten nog tegen de borst.

Al bij de start van de GP van Mexico kan er actie verwacht worden. De afstand van start/finish tot bocht 1 is ruim 800 meter. Tijd genoeg om volop te strijden voor een goede uitgangspositie bij het ingaan van bocht 1 en de daarop volgende chicane. Aan de op de eerste startrij startende Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz de taak om de van P3 vertrekkende Max Verstappen achter zich te houden. Lukt dit, dan volgt de volgende uitdaging: Verstappen verschalken in het verdere verloop van de race.

Maar hoe dit te doen? Leclerc wil daar niet teveel over kwijt. "Nou, ik ga onze strategie niet aan de hele wereld vertellen, maar we zullen er wel naar kijken. Het is duidelijk dat het een heel speciaal circuit is voor de strategie, vooral met de hoge ligging. Het bandenmanagement zal een enorm ding zijn, dus daar moeten we bovenop zitten. En de strategie zullen we onderweg aanpassen om te proberen de eerste plaats te behouden."

Ook Sainz hult zich in nevelen. "Hoe ga ik Max achter me houden? Dat zien we wel. Het is natuurlijk ook een hele moeilijke persoon om achter je te houden vanwege de racepace dat ze (Red Bull, red.) over 70 ronden hebben. Normaal gesproken kunnen ze op de een of andere manier met een strategie of gewoon door hun tempo te compenseren met bandenvoordeel, voor ons eindigen. Het zijn morgen dus 71 ronden en gezien de racepace zal hij op een gegeven moment een kans hebben om ons in te halen. Ik denk dat het aan ons is hoe we de strategie en de situatie managen om te proberen hem achter ons te houden."

Niet al teveel zorgen maken

Dat de start enorm belangrijk is, beaamt Leclerc. En dat P3, de plek van Verstappen, misschien wel de beste startplek is? "Daar ben ik het mee eens. Maar ik kijk naar de starts waar de eerste de eerste plaats ook behoudt en de eerste bocht en concentreer me daar op. We hebben sinds het begin van het seizoen een goede start gehad, dus daar maak ik me niet al te veel zorgen over. Dan is er natuurlijk nog het spel van de slipstream op weg naar de eerste bocht en dat proberen we in ons voordeel te gebruiken."

Sainz richt zijn blik in eerste instantie op een podiumplek. Is winnen mogelijk? "Ik weet het niet. Ik denk dat het onmogelijk is om dat te zeggen in Mexico. Het is duidelijk dat als we rondjes rijden zoals in de kwalificatie, we kunnen mikken op het podium of de overwinning. Maar om dat 71 ronden lang te doen met onze auto is wat lastiger. Ook met ons bandenmanagement is het lastiger en 71 ronden is normaal gesproken dat waar Red Bull het verschil maakt. Maar samen met Charles zullen we proberen er alles aan te doen om hem (Verstappen, red.) achter ons te houden en te proberen die overwinning te pakken."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen