Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Leclerc en Sainz vestigen hoop op forse Ferrari-update: "Dat wordt een gamechanger"

Ineens stond Ferrari er in China niet heel goed bij. Het verschil met Red Bull was groter dan in de eerste races en er werd voor het eerst in 2024 geen podiumplek gepakt. De hoop is nu gevestigd op de eerstvolgende grote update.

Sainz Leclerc Vasseur Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Niet Ferrari, maar McLaren was in China de grootste uitdager van Red Bull. Lando Norris reed achter Max Verstappen naar P2, terwijl Charles Leclerc en Carlos Sainz niet verder kwamen dan P4 en P5. Het was de eerste grote tegenslag van het seizoen voor Ferrari. Het team hoopt in Miami terug te slaan, hoewel met name Leclerc daar vorig jaar een vervelende race beleefde. Hij crashte in Q3 van de kwalificatie en kwam in de race niet verder dan de zevende plek.

"Vorig jaar waren we er heel anders aan toe. De voorspelbaarheid van de auto was vorig jaar echt een nachtmerrie en dit jaar is het een stuk beter. Het is een veel voorspelbaardere auto, vooral met een aanpassing van de vleugels. We staan er nu beter voor", legt Leclerc uit aan de media in Miami, waaronder RacingNews365. "En wat de gamechanger zal zijn, zijn de upgrades die hopelijk zo snel mogelijk komen. En dat kan ervoor zorgen dat we onze doelen kunnen gaan vaststellen voor dit seizoen."

Leclerc denkt dat de upgrades noodzakelijk zijn om dichter in de buurt te komen van Red Bull. "Upgrades zijn de sleutel voor dit jaar, we hebben namelijk een zwak punt: lagesnelheidsbochten", legt Leclerc uit. Dit was volgens hem de reden dat McLaren in China sterker voor de dag kwam. "We hadden het een beetje moeilijker dan zij, vooral in de lagesnelheidsbochten. Daar verliezen we veel tijd. Dus ik hoop dat een deel daarvan kan worden verbeterd met de toekomstige upgrades."

Teamgenoot Sainz ziet dat ook zo. "De upgrades komen hopelijk binnenkort en ik hoop dat het een goede stap is om dichter bij Red Bull te komen."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training