Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

'Leclerc en Vettel kunnen dankzij nieuwe motor eindelijk voluit racen'

Ferrari introduceert in Spanje een verbeterde versie van haar krachtbron. Deze stond oorspronkelijk gepland voor de Canadese Grand Prix, maar de Italianen lopen naar eigen zeggen voor op schema bij de ontwikkeling van de motor.

De spec 2-motor van Ferrari levert niet alleen meer pk's, maar zorgt er ook voor dat Charles Lecerc en Sebastian Vettel gedurende langere periode meer vermogen tot hun beschikking hebben. Daar waar de Italiaanse krachtbron vaak erg snel was tijdens vrije trainingen en kwalificaties, viel deze in de race tegen.

Een van de problemen waar Ferrari tegenaan liep bij de eerste versie van haar krachtbron was dat deze aanmerkelijk meer brandstof verbruikt dan de krachtbron van concurrent Mercedes. Hierdoor waren de coureurs gedwongen om het motorvermogen terug te schroeven tijdens de race. Brandstofleverancier Shell introduceert in Spanje ook een verbeterde mengsel dat voor meer vermogen en een lager verbruik moet zorgen.

De introductie van de nieuwe motor kan mogelijk later in het seizoen zorgen voor gridstraffen. Coureurs mogen maximaal drie motoren gebruiken op een seizoen met 21 races. De Spaanse Grand Prix van dit weekend is pas de vijfde race van het seizoen. De Italiaanse renstal lijkt echter bereid te zijn om risico's te nemen in een poging om het dominante team van Mercedes van haar troon te stoten.

Breaking Ferrari snoert Verstappen de mond: "Geen boodschap aan 22-jarige"