Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc erkent: "Mijn rijstijl vergt te veel van mijn banden"

Charles Leclerc zag in de slotfase van de Grand Prix van Hongarije teamgenoot Sebastian Vettel langszij komen, waardoor hij een podiumplek misliep. Volgens de Monegask had hij die derde positie vast kunnen houden als hij zijn banden niet zo snel op had gebruikt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc wist zich in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije beter te kwalificeren dan Sebastian Vettel. De Monegask mocht de Hongaarse GP achter Max Verstappen en het Mercedes-duo namelijk als vierde starten, met zijn Duitse Ferrari-teamgenoot in zijn kielzog op de vijfde startpositie.

Na het wegvallen van Valtteri Bottas reed het Ferrari-duo op de Hungaroring lange tijd op de derde en vierde positie. Tegen het einde van de race waren de banden van Leclerc echter op, waardoor hij Vettel langszij zag komen. Volgens het jonge Ferrari-protegé moet hij de banden beter leren begrijpen als hij soortgelijke situaties in de toekomst wil voorkomen.

"Aan het einde van zowel mijn eerste als tweede stint had ik het in Hongarije aan de stok met mijn banden. Vergeleken met Sebastian heb ik het stukken lastiger met de bandenslijtage en ik denk dat dat komt door mijn agressievere rijstijl", zo wordt hij geciteerd door Autosport.com.

"Het is nu al enkele races op rij voorgekomen dat ik sterk presteer in de kwalificaties, maar aan het einde van de race al kwakkelend rondrijd. Tijdens de zomerstop ga ik analyseren waar de oorzaak precies ligt, zodat ik kan voorkomen dat het in de tweede seizoenshelft opnieuw gebeurt", aldus Leclerc.

4 reacties