Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Leclerc etaleert talent in Bahrein: "Extreem blij met pole!"

Als groot talent werd Charles Leclerc enkele jaren geleden aangetrokken door het team van Ferrari, met als doel om hem in de toekomst onder te brengen in de legendarische Italiaanse Formule 1-stal. Na een sterk debuutseizoen voor Sauber was het dit jaar zover en in zijn tweede kwalificatiesessie in Ferrari-kleuren heeft Leclerc toegeslagen. De Monegask vertrekt in Bahrein vanaf pole.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Middels een 1.28,866, de allersnelste ronde ooit gereden op het Bahrain International Circuit, wist de slechts 21-jarige Leclerc de polepositie voor zich op te eisen. Aan het in 2008 door teammaat Sebastian Vettel gevestigde record van jongste polesitter ooit wist Leclerc overigens op een paar maanden na niet te komen.

Uiteraard was Leclerc in de wolken met zijn eerste poleposition. "Ik ben extreem blij", sprak de Monegask toen hij uit zijn Ferrari SF90 stapte, "vooral omdat het in de Australische kwalificatie niet bepaald goed ging. In Melbourne maakte ik een aantal domme foutjes, die ik hier in Bahrein zeker niet nog een keer wilde maken. Ferrari heeft het ontzettend goed gedaan", analyseerde Leclerc de prestaties van hemzelf en teammaat Vettel, die tweede werd.

Of hij blij is, om viervoudig wereldkampioen Vettel te verslaan? "Uiteraard. Ik ben extreem blij. Het is niet zomaar een prestatie, Sebastian is een geweldige coureur en ik leer ontzettend veel van hem. Ik weet zeker dat ik gedurende het seizoen nog veel van hem zal blijven leren. Natuurlijk ben ik blij dat ik hem achter me heb weten te houden. Vanavond een feestje om deze pole te vieren? Nou nee, ik ga goed slapen en me voorbereiden op de lange race van morgen!"

Leclerc pakt pole in zijn 23ste Formule 1-kwalificatie, de Monegask had twee weken geleden in Australië zijn beste kwalificatieresultaat neergezet door aldaar als vijfde te eindigen. Voor het land Monaco is het de eerste keer dat een van haar rijders de poleposition noteert in een officiële, voor het WK meetellende Formule 1-race.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet