Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Ferrari maakt dit weekend geen kans tegen Mercedes"

Topsporters geven uiteraard niet op totdat de wedstrijd is gespeeld, maar voorspellingen mogen wel degelijk volop worden gemaakt. De woorden van Charles Leclerc over Ferrari's kansen na afloop van de vrijdag zijn, zo kunnen we stellen, tamelijk onheilspellend.

De Ferrari-coureur staat na afloop van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan de internationale pers te woord en uit zijn verklaringen blijkt dat hij weinig hoop heeft voor zijn team. Op een vraag van een journaliste of Ferrari wél in de buurt van Mercedes kan komen als het zijn volledige vermogen benut, antwoordt Leclerc het volgende: "Ik denk het niet. Mercedes is dit weekend ontzettend sterk." De Monegask vervolgt zijn verhaal met een duidelijk uitleg. "Ik kan dit zeggen, omdat nagenoeg iedereen de tweede vrije training heeft getackeld als een soort kwalificatie, aangezien de mogelijkheid bestaat dat er zondagochtend niet gekwalificeerd kan worden. De uitslag van FP2 is dus min of meer een goede weerspiegeling van de werkelijkheid, wat betekent dat Mercedes ook op zondag zeer snel zal zijn." De Ferrari-coureurs eindigde in de eerste en tweede vrije training respectievelijk als derde en vierde, en vierde en vijfde.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de voor Honda zo belangrijke GP van Japan.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie