Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Focus ligt op mezelf, niet op Ericsson"

Charles Leclerc debuteert in 2018 in de Formule 1 voor het team van Sauber. De Monegask domineerde in 2017 de Formule 2 en ziet dit seizoen als leerjaar. Leclerc wordt door velen bestempeld als bijzonder getalenteerd en men verwacht dan ook dat hij teamgenoot Marcus Ericsson gaat verslaan in de onderlinge duels. Echter, gedurende dit seizoen wil Leclerc niet per se de Zweed verslaan, maar iedere race beter presteren.

Dat Leclerc moet wennen aan de nieuwe Sauber C37 is duidelijk. De Formule 2-kampioen was maar liefst drie keer in acht dagen verantwoordelijk voor een rode vlag tijdens de wintertests in Barcelona. Dat is samen met Alonso van McLaren het meest van iedereen. Het is duidelijk dat hij nog moet wennen aan een stoeltje in de Formule 1. Tegen Reuters zegt Leclerc: "Er zijn zoveel nieuwe dingen voor me. Zoveel nieuwe parameters die ik moet leren kennen. Ik zal beter moeten worden. Ik zal proberen de auto's zo snel mogelijk te leren kennen."

Leclerc moet dit seizoen de strijd aan gaan met Marcus Ericsson. De Zweed pakte zijn laatste punten in 2015 bij de Grand Prix van Italië (9e). Ook dit seizoen zal punten halen een lastige klus worden. Leclerc: "Laten we hopen dat we het middenveld kunnen bijhalen gedurende dit seizoen." Of hij zijn teamgenoot zal verslaan is een volgend hoofdstuk in de nog korte carrière van Leclerc. Hij geeft aan: " Het focussen op het verslaan van mijn teamgenoot is altijd een zwakte geweest. Daardoor vergat ik vaak veel andere dingen. Ik moet gewoon op mezelf focussen en dan komen de resultaten vanzelf wel." Leclerc kan veel steun verwachten van teambaas Frédéric Vasseur. Vasseur vertelt Reuters: "Hij weet dat hij veel moet leren over de Formule 1, de organisatie, de auto, de banden en de circuits. Het wordt lastig. Hij moet gewoon genieten en ik ben ervan overtuigd dat hij dat zal doen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden