Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc gaat 'aanval' openen op Verstappen: "Het is een goede kans"

Twee races in Miami dit weekend, twee keer dezelfde eerste startrij. Ook al lukte het Charles Leclerc niet om Max Verstappen te verschalken in de sprintrace en de kwalificatie, hij is optimistisch over de kansen tijdens de Grand Prix van Miami.

Leclerc Quali Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kende niet de beste start uit zijn Formule 1-carrière tijdens de sprintrace in Miami, maar wist Charles Leclerc toch voor te blijven in de eerste bocht. Vervolgens pakte Verstappen de overwinning, maar de voorsprong op Leclerc was slechts drie seconden. En dat biedt hoop voor de Ferrari-coureur tijdens de Grand Prix.

"In de sprintrace zaten we er iets dichterbij dan wat we normaal gesproken zien. Maar ik zei ook dat Max niet echt blij was met zijn auto in de sprintrace. Dus we moeten zien hoeveel vooruitgang hij boekt en dat hij zo gelukkiger is met de auto. Maar we hebben aan onze kant ook aan fine tuning gedaan en hebben er vertrouwen in dat we een stap vooruit hebben gezet, dus we zullen zien", zo zegt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365.

"Als we een vergelijkbaar tempo hebben zoals in de sprintrace, dan denk ik dat je met een strategie altijd wat meer druk kunt zetten. En ik hoop dat dat het geval is. We hebben de twee auto's vooraan, dus het is een goede kans." Schuin achter Leclerc, op de derde plek, staat namelijk zijn teamgenoot Carlos Sainz.

Is de eerste bocht dan een plek om Verstappen gelijk onder druk te zetten of zelfs al meteen te pakken? "De eerste bocht is natuurlijk altijd belangrijk, het is dus zeker een kans om aan te vallen. Maar dat is alleen het geval als er een mogelijkheid is om aan te vallen. Tijdens de sprintrace was die kans er, maar ik kon er niet langs. Als het ons zondag lukt, dan ben ik blij. En zo niet, dan zijn we wat geduldiger en proberen we de banden overeind te houden om later aan te vallen", zo sluit Leclerc af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco