Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc geeft duidelijke waarschuwing af aan Red Bull én eigen team

Charles Leclerc kijkt met vertrouwen uit naar de terugkeer van de Formule 1 in China. De Monegask denkt vooral dichter op Red Bull te zitten dan in voorgaande races.

Leclerc China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft een uitstekende seizoensstart achter de rug en lijkt langzamer maar zeker het gat richting Red Bull te dichten. Volgens Charles Leclerc kan de Scuderia dit weekend het Red Bull opnieuw lastig maken. De Monegask vertelt over de start van het seizoen tijdens de persconferentie in Shanghai.

"Ik denk dat het vertrouwen al het hele jaar goed zit", begint Leclerc. "Ik denk dat dit een circuit is waar wij, op papier, sterk kunnen zijn, maar we benaderen het weekend zoals we altijd doen. Toch denk ik dat Red Bull nog altijd de snelste is."

Wel denkt de Monegask dit weekend er dichter op te zitten dan bij de race in Japan: "In de race denk ik dat we er dichter bij zitten, maar het is natuurlijk wel lang geleden dat we hier gereden hebben. Ik zag dat de baan hier en daar geverfd is. Daar moeten we ook nog naar kijken hoe de auto daar op reageert en waar de limieten liggen, maar op papier zien we er snel uit."

Toch waarschuwt Leclerc ook zichzelf en zijn team. Volgens de Monegask zijn de lijntjes dun, iets wat zichtbaar was in Japan: "We moeten op onszelf focussen, want het kan heel snel misgaan. Dat zag je wel in de kwalificatie in Suzuka. Dit weekend, met twee kwalificaties, wordt dat nog belangrijker. We moeten in beide sessies het maximale uit de auto zien te halen en daarna hetzelfde doen in de race. Maar volgens mij zijn we daar al het hele jaar goed in."

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'