Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc haalt schouders op na overwinning Verstappen: "Dat is helemaal prima"

Charles Leclerc leek overtuigend naar de overwinning te rijden in Spanje totdat hij uitviel. Daardoor kon Max Verstappen de winst grijpen en bovendien gaat hij nu aan de leiding in het kampioenschap. Dat deert Leclerc, voorlopig, niet.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Charles Leclerc schreeuwde het uit op de teamradio toen zijn Ferrari-motor er plots mee ophield halverwege de Formule 1-race in Spanje. Na afloop verscheen hij voor de camera van Sky Sports en was hij al wat bedaard.

"Ik heb geen idee wat er gebeurde. Het kwam totaal onverwacht. Er ging iets kapot en toen had ik geen vermogen meer. Echt zonde. Op dit soort momenten kan ik niets anders dan naar de positieve punten kijken. Daar zijn er heel veel van dit weekend."

"De kwalificatiepace, de racepace, maar vooral het bandenmanagement, want dat was de laatste races juist ons zwakke punt. Op dat vlak hebben we echt iets gevonden, dus dat geeft me veel vertrouwen", zo klinkt hij opgetogen.

Verliezen leiding aan Verstappen deert Leclerc niet

Door zijn uitvalbeurt en de daaropvolgende overwinning van Verstappen, verliest Leclerc de leiding in het kampioenschap aan de Nederlander. Alhoewel hij benadrukt dat dit niet nog eens mag gebeuren, ligt de Monegask nog niet wakker van zijn tweede plek in het kampioenschap.

"Aan de andere kant moeten we naar het probleem gaan kijken. We kunnen het ons niet veroorloven dat dit vaker gebeurt tijdens een seizoen, dus we moeten het probleem vinden", is hij stellig, alvorens hij verder ingaat op het kampioenschap.

"De leiding van het kampioenschap gaan we zelfs verliezen, maar dat is prima. Ik kijk daar nu niet naar. Het belangrijkste is op dit moment onze algemene performance. Op dit moment presteren wij heel goed, dus ik kan niet wachten om volgende week thuis in Monaco te racen. Hopelijk zetten we daar een geweldig resultaat neer."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?