Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc haalt schouders op na overwinning Verstappen: "Dat is helemaal prima"

Charles Leclerc leek overtuigend naar de overwinning te rijden in Spanje totdat hij uitviel. Daardoor kon Max Verstappen de winst grijpen en bovendien gaat hij nu aan de leiding in het kampioenschap. Dat deert Leclerc, voorlopig, niet.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Charles Leclerc schreeuwde het uit op de teamradio toen zijn Ferrari-motor er plots mee ophield halverwege de Formule 1-race in Spanje. Na afloop verscheen hij voor de camera van Sky Sports en was hij al wat bedaard.

"Ik heb geen idee wat er gebeurde. Het kwam totaal onverwacht. Er ging iets kapot en toen had ik geen vermogen meer. Echt zonde. Op dit soort momenten kan ik niets anders dan naar de positieve punten kijken. Daar zijn er heel veel van dit weekend."

"De kwalificatiepace, de racepace, maar vooral het bandenmanagement, want dat was de laatste races juist ons zwakke punt. Op dat vlak hebben we echt iets gevonden, dus dat geeft me veel vertrouwen", zo klinkt hij opgetogen.

Verliezen leiding aan Verstappen deert Leclerc niet

Door zijn uitvalbeurt en de daaropvolgende overwinning van Verstappen, verliest Leclerc de leiding in het kampioenschap aan de Nederlander. Alhoewel hij benadrukt dat dit niet nog eens mag gebeuren, ligt de Monegask nog niet wakker van zijn tweede plek in het kampioenschap.

"Aan de andere kant moeten we naar het probleem gaan kijken. We kunnen het ons niet veroorloven dat dit vaker gebeurt tijdens een seizoen, dus we moeten het probleem vinden", is hij stellig, alvorens hij verder ingaat op het kampioenschap.

"De leiding van het kampioenschap gaan we zelfs verliezen, maar dat is prima. Ik kijk daar nu niet naar. Het belangrijkste is op dit moment onze algemene performance. Op dit moment presteren wij heel goed, dus ik kan niet wachten om volgende week thuis in Monaco te racen. Hopelijk zetten we daar een geweldig resultaat neer."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez