Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc haalt zijn gram: "Magnussen zat wél fout"

Naast het getrouwtrek tussen Max Verstappen en Ferrari wisten in Suzuka ook Charles Leclerc en Kevin Magnussen de spotlights op zich gericht. De twee reden tegen elkaar aan na wat door de wedstrijdleiding werd getypeerd als een race-incident.

Daar is de wedstrijdleiding echter op teruggekomen. Op Suzuka reden Charles Leclerc en Kevin Magnussen op het rechte stuk tegen elkaar aan. Leclerc was de achteropkomende partij en stuurde naar rechts om in te halen. Volgens de eerste lezing deed Magnussen op exact hetzelfde moment hetzelfde (domme pech dus), maar nu is men dus een andere mening toegedaan.

"We hebben het incident opnieuw onder de loep genomen en geconcludeerd dat Magnussen wel degelijk met enige vertraging naar rechts stuurde, wat kan duiden op een reactie op de move van Leclerc. Een soortgelijke actie zullen we een volgende keer niet meer goedkeuren", zo legt wedstrijdleider Charlie Whiting uit. Magnussen weet zijn actie daaropvolgend aan gebrekkig zicht naar achteren, iets waar Sebastian Vettel eerder dit jaar ook al een keer op wees: "Dat kan volgend jaar sowieso geen excuus meer zijn", pareert Whiting. "Dan worden de achtervleugels en spiegels zo geplaatst dat het zicht naar achteren verbeterd wordt." Voor een straf voor Magnussen is het bijna twee weken na dato uiteraard te laat en dus is de Deen er goed mee weggekomen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'