Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Ik heb nog veel te leren in de Formule 1"

De nieuwe Ferrari SF90 maakte tijdens de eerste testdagen een goede indruk. Naast dat de rondetijden goed waren, maakte zowel Sebastiaan Vettel als Charles Leclerc vele kilometers met de wagen. De Monegask nam op donderdag de laatste testdag van de week voor zijn rekening.

"Het is een goede eerste testweek geweest", begint Leclerc zijn verhaal tegenover de Italiaanse media. "We hebben veel kilometers kunnen maken en dat is positief. Ik heb die kilometers ook nodig want ik heb relatief nog weinig ervaring in de Formule 1. Tijdens deze testdagen merk ik weer hoeveel ik nog heb te leren in de Formule 1-wereld."

Ondanks de goede indruk van het Ferrari-team deze dagen, zal pas in Melbourne duidelijk worden waar het Italiaanse team écht staat, meent Leclerc: "Natuurlijk kan ik niet wachten op de Grand Prix van Australië. Dan kan ik eindelijk voluit gaan met de auto en kijken waar we staan ten opzichte van de concurrentie. Voor nu is het echter positief om te zien dat de wagen niet alleen betrouwbaar is, maar ook heel stabiel rijdt." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"