Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Ik speel geen tweede viool bij Ferrari"

Charles Leclerc zag afgelopen week zijn grote droom werkelijkheid worden. In 2019 is hij fulltime Ferrari-coureur naast Sebastian Vettel. Bang voor een rol als tweede viool bij de Scuderia is de jonge Monegask niet.

"Ik geloof dat Ferrari ons aan het begin van het seizoen tegen elkaar laat racen. Mocht het zover komen dat één van ons strijdt om de titel en de ander niet, dan is het natuurlijk logisch dat er teamorders gaan komen. Dat is bij elk team zo", aldus Charles Leclerc op de donderdag in Singapore.

Uit de ambities van Leclerc wordt duidelijk dat de nu nog Sauber-coureur zich niet schikt in een rol als tweede rijder, of daar nu iets over op papier staat of niet: "Dit jaar beschikken ze over een auto waarmee ze de titel kunnen winnen. Als dat ook volgend jaar het geval is, is dat natuurlijk mijn doel. Het zal niet makkelijk worden, want ik moet nog groeien als coureur. Ik denk echter dat ik veel van een teamgenoot als Sebastian Vettel kan leren. De Duitser kan op zijn beurt weleens een zware dobber krijgen aan Leclerc als hij het stoeltje van zijn Ferrari-maatje Kimi Raikkonen overneemt. Vettel zegt de Fin te zullen gaan missen: "Ik denk dat het een geweldige kans is voor Charles Leclerc, maar ik vind het ook heel jammer dat Kimi er volgend jaar niet meer bij is. We hebben altijd respect voor elkaar gehad en in drie jaar tijd hebben we nooit bullshit tussen ons in laten staan."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"