Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Ik word bij Ferrari geen tweede rijder achter Vettel"

Zijn eerste Grand Prix-start voor Ferrari moet hij nog maken, maar Charles Leclerc is nu al een veelbesproken persoon. De net 21-jarige Monegask, die in de voorgaande twee seizoenen kampioen werd in eerst de GP3 Series en daarna de Formule 2, zal in 2019 aanschuiven naast Sebastian Vettel.

Sinds zijn komst bij Ferrari in 2015 is Vettel de absolute ster binnen het Italiaanse team. Zowel vorig jaar als dit jaar leek Vettel op een bepaald punt in het seizoen bovendien kans te maken op de titel. Leclerc vreest er echter niet voor dat hij binnen Ferrari tweede viool moet spelen.

"Ik weet dat veel mensen het denken en dat ik zeg dat het niet zo is, verandert hun gedachte niet. Maar zoals bij elk team het geval is: je start het jaar op gelijke voet", zei Leclerc in de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid . "Pas als een van de twee voor het kampioenschap vecht en de ander niet, dan kunnen er wijzigingen plaatsvinden. Ik vind het niet meer dan normaal als de andere rijder degene die voor de titel strijdt, helpt. Ik wil dat prima doen als ik zelf geen kans meer maak op het kampioenschap. Naast dat specifieke geval denk ik niet dat er volgend jaar bij Ferrari een 'tweede rijder' zal zijn." Leclerc werkt dit jaar zijn eerste volledige seizoen af in de Formule 1, de Monegask rijdt voor Alfa Romeo Sauber. In dienst van de Zwitserse stal wist hij in de eerste zeventien Grands Prix van dit jaar - en van zijn F1-carrière - 21 WK-punten te verzamelen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"