Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: “In de auto moet je je emoties aan de kant schuiven”

De emoties hebben Charles Leclerc geen parten gespeeld tijdens de Grand Prix van België. "Natuurlijk had ik ze voordat de race begon, maar toen ik in de auto stapte, heb ik ze aan de kant geschoven en me gefocust op de race."

Leclerc Belgie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari-coureur Charles Leclerc was emotioneel na het winnen van de race op het circuit van Spa-Francorchamps afgelopen zondag. Hij droeg zijn zege op aan Anthoine Hubert, die zaterdag verongelukte tijdens de hoofdrace van de Formule 2. Tijdens de persconferentie van Ferrari na de race reageerde de Monegask op de gevolgen van het ongeval voor hemzelf. Zo riep hij een gesprek met Pierre Gasly op de zaterdagavond in herinnering.

"We waren beiden zeer geschokt. We begonnen allemaal tegelijkertijd met karten in 2005, Esteban (Ocon, red.), Anthoine, Pierre en ik. We zijn samen opgegroeid in de kartsport en bewandelden verschillende routes door de single seater-raceklassen."

"Natuurlijk waren er emoties voor de race, maar deze moet je aan de kant schuiven als de race begint, net zoals ik heb gedaan na het overlijden van mijn vader twee jaar geleden”, aldus Leclerc. "Ik was desondanks erg blij dat ik kon winnen en Anthoine kon herdenken op een manier die hij verdient."

Tekst: Tom Plaum

Leclerc Belgie

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van België

De beladen Belgische Grand Prix is er één waar om meerdere redenen lang bij zal worden stilgestaan. Charles Leclerc hield zijn hoofd koel en verdiende (wat ons betreft) de tien.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen