Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc incasseert harde klap: "Maar denk niet dat hij bij de pakken neerzit!"

Voor Charles Leclerc zal het GP-weekend in Saoedi-Arabië in het teken staan van het beperken van de schade, want hij krijgt een gridstraf. Dat zal niet motiverend werken in de tweede race van het jaar. Toch is teambaas Fred Vasseur ervan overtuigd dat zijn coureur nog altijd tot op het bot gemotiveerd is.

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen, zal Charles Leclerc gedacht hebben. Anderhalve week geleden kon hij echter wel door de grond zakken toen hij uitviel tijdens de GP van Bahrein. Opnieuw motorproblemen. Tot overmaat van ramp zal hij de GP van Saoedi-Arabië vanuit op zijn minst het middenveld moeten starten, nadat er een motorwissel wordt doorgevoerd bij de Italianen.

Vasseur: "Zou raar zijn als Leclerc blij was!"

Reden genoeg om te denken dat de moed hem in de schoenen zal zijn gezakt, maar volgens Ferrari-teambaas Fred Vasseur valt dat wel mee, zo vertelt hij als RacingNews365 hem vraagt naar de mentale tik die zijn stercoureur ongetwijfeld zal hebben geïncasseerd. "Je moet snappen dat een coureur uitgeput is als hij na veertig ronden in het snikhete Bahrein uit de auto stapt en dat hij dan niet blij is met de DNF. Dat is normaal. Als hij blij was geweest na zijn uitvalbeurt, dan was het een heel ander verhaal geweest!", schaterlacht de Fransman. "In de dagen na de GP van Bahrein was Charles op het circuit voor een bandentest en op woensdagochtend was hij in de fabriek in Maranello, waar we samen alle werknemers hebben toegesproken."

Motivatie intact

Vasseur wil niets weten van onze suggestie dat zijn coureur een tik heeft geïncasseerd. "We weten allemaal heel goed wat de situatie op dit moment is, maar natuurlijk is Charles nog steeds gemotiveerd." "We hebben slechts één race gehad van de in totaal 23. Hoe kan hij nu al gedemotiveerd zijn? Hij wil pushen met het team en het maximale uit iedereen halen." "De straf is natuurlijk geen goed nieuws, maar het seizoen is nog lang. We gaan zien wat er gebeurt in Djedda en wat de uitkomst van het weekend is na de straf." "Denk echter geen seconde dat Charles gedemotiveerd kan zijn, of iets dergelijks. Hij is overtuigd, werkt met ons, werkt met het team en pusht het team. Hij pusht iedereen op een positieve manier."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie