Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc is blij, maar had op meer gehoopt

Charles Leclerc stuurde zijn Sauber in de Mexicaanse kwalificatie naar de negende startplaats. Een goed resultaat, zo weet hij ook zelf, maar toch had hij op meer gehoopt.

Charles Leclerc zette eigenlijk in op het plekje 'best of the rest' achter de drie topteams, maar daar ging Renault's Nico Hülkenberg mee aan de haal: "Ik had eigenlijk gehoopt op P7, maar dat zat er uiteindelijk niet in. Al met al was de zaterdag alsnog een goede dag, zeker na de problemen van gisteren. We hebben de auto flink aangepast, waarna hij direct goed aanvoelde."

Hoewel men zich bij Sauber na de vrije trainingen heeft weten te verbeteren, verwacht Charles Leclerc een moeilijke race: "We moeten starten op de hypersofts en dat is niet ideaal. We proberen daar zo lang mogelijk op door te rijden, maar de vraag is hoelang ze meegaan. Veel zal afhangen van het weer." Leclerc's teamgenoot Marcus Ericsson sloot vlak achter de Monegask aan op de tiende plaats, waarmee Sauber niet voor het eerst dit seizoen met twee auto's door wist te dringen tot Q3.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"