© Sauber

Nieuwsoverzicht

Leclerc is blij, maar had op meer gehoopt

28 okt. 2018 13:20 Jan van der Burgt 0 reacties
Charles Leclerc stuurde zijn Sauber in de Mexicaanse kwalificatie naar de negende startplaats. Een goed resultaat, zo weet hij ook zelf, maar toch had hij op meer gehoopt.

Charles Leclerc zette eigenlijk in op het plekje 'best of the rest' achter de drie topteams, maar daar ging Renault's Nico Hülkenberg mee aan de haal: "Ik had eigenlijk gehoopt op P7, maar dat zat er uiteindelijk niet in. Al met al was de zaterdag alsnog een goede dag, zeker na de problemen van gisteren. We hebben de auto flink aangepast, waarna hij direct goed aanvoelde."

Hoewel men zich bij Sauber na de vrije trainingen heeft weten te verbeteren, verwacht Charles Leclerc een moeilijke race: "We moeten starten op de hypersofts en dat is niet ideaal. We proberen daar zo lang mogelijk op door te rijden, maar de vraag is hoelang ze meegaan. Veel zal afhangen van het weer."

Leclerc's teamgenoot Marcus Ericsson sloot vlak achter de Monegask aan op de tiende plaats, waarmee Sauber niet voor het eerst dit seizoen met twee auto's door wist te dringen tot Q3.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen