Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Rusland 2021

'Leclerc kan in Rusland niet voluit gaan met nieuwe power-unit'

Ferrari besloot om bij Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Rusland de motor te vervangen van de Monegask. Doordat Ferrari nog niet alle delen van de 2020-motor had vervangen, heeft men ook enkele onderdelen van de power-unit mogen vernieuwen. Toch kan Leclerc voorlopig het potentieel van de motor niet optimaal benutten.

Mattia Binotto liet onlangs weten dat Ferrari nog minimaal 20 pk te kort komt ten opzichte van Mercedes en Red Bull. Met de nieuwe motor waar Charles Leclerc hoopt het legendarische F1-team het gat met de top teams enigszins kleiner te maken. Wanneer we de Italiaanse media mogen geloven, zal Leclerc in Rusland over zo'n 8 pk meer beschikken ten opzichte van de vorige race op het circuit van Monza. Daar reed de tweevoudig Grand Prix-winnaar nog met de oude Ferrari-motor. De nieuwe power-unit levert dus meer pk's op, maar volgens de Corriere della Sera kan Leclerc nog niet optimaal gebruik maken van de nieuwe motor.

De Italiaanse krant laat weten dat Ferrari namelijk nog geen garantie kan geven wat betreft de betrouwbaarheid van de nieuwe power-unit. Daarom zal men eerst kilometers moeten maken met de nieuwe motor op het circuit en tegelijkertijd is men ook op de fabriek in Maranello hard bezig om de betrouwbaarheid van de nieuwe motor te verbeteren. Pas wanneer het sein vanaf de fabriek op groen wordt gezet, kan Ferrari in de volgende races de volledige potentie van de nieuwe motor benutten. Dat zou betekenen dat Carlos Sainz en Leclerc dan beschikken over 10 extra pk ten opzichte van de oude motor.

Naar verwachting zal Sainz de motor tijdens de Grand Prix van Turkije laten vervangen. In Rusland moet de Spanjaard het nog doen met de oude motor. Met de nieuwe motor hoopt de Scuderia uiteindelijk McLaren te kunnen verslaan in de strijd om de derde plek in het kampioenschap. Op dit moment staan de Britten nog op derde plaats met een voorsprong van 13,5 punten. Ferrari zal alles uit de kast moeten halen om het sterke rijderskoppel van McLaren te verslaan. Daarom hebben de Italianen de hoop gevestigd op de nieuwe power-unit die een tussenstap moet vormen naar de motor van 2022. Het jaar waarin Ferrari hoopt terug te keren aan de top van de Formule 1.

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?