Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc kiest hoogtepunten van succesvol eerste Formule 1-seizoen

In zijn eerste seizoen als Formule 1-coureur liet Charles Leclerc een ijzersterke indruk achter. De 21-jarige Monegask besloot zijn debuutjaar in de koningsklasse als dertiende in de eindklassering, hij scoorde 39 WK-punten. Leclerc wijst de Azerbeidzjaanse en de Russische Grand Prix als de twee hoogtepunten van zijn seizoen aan: in beide wedstrijden wist hij een goede sloot punten te scoren.

Na drie lastige, eerste Grands Prix, viel alles op zijn plaats in de straten van Baku voor Leclerc. De Sauber-coureur vertrok in Azerbeidzjan als dertiende, om na een waanzinnige race als zesde over de eindstreep te geraken. Zodoende liet Leclerc de eerste score van zijn F1-carrière noteren.

"Mijn hoogtepunten van het afgelopen seizoen waren de wedstrijden in Baku en Sotsji", verklaart Leclerc tegenover het officiële Formule 1-kanaal. "Ik had het lastig in de eerste drie Grands Prix van dit seizoen, dus was het erg belangrijk om goed voor de dag te komen in Azerbeidzjan. Opzich had ik een best goed gevoel in China, dat hielp mij vooruit in Baku. In het verleden vond ik het fijn om wat meer overstuur te hebben, maar een Formule 1-wagen wordt er erg onvoorspelbaar door. Iets meer onderstuur bleek de truc." Nadat Leclerc en Sauber de C37 ietwat hadden aangepast, begon het te lopen bij de Monegask. "Toen we de veranderingen eenmaal hadden gemaakt zagen we resultaat, waardoor ik meer op de limiet kon rijden. Veel later in het seizoen, tijdens de Russische Grand Prix, finishte ik voor de eerste keer achter de bekende top drie-teams als 'best of the rest'. Daarom staat ook Sotsji in mijn geheugen gegrift als één van de beste herinneringen van 2018, het was een zeer positief weekend." Voor Ferrari waren de prestaties van Leclerc in 2018 voldoende om hem een meerjarig contract aan te bieden: vanaf volgend seizoen werkt de Monegask zijn races af in het rood van de Scuderia .

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'