Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc klaar om Raikkonen te vervangen

Ferrari overweegt serieus om Charles Leclerc al in 2019 te promoveren tot teamgenoot van Sebastian Vettel. Het zou voor het eerst zijn dat een Ferrari-junior die sprong maakt.

Het doorgaans goed geïnformeerde Autosport.com denkt te weten dat Charles Leclerc de topfavoriet is om volgend jaar naast Sebastian Vettel voor Ferrari te rijden. De jongeling rijdt nu nog voor Alfa Romeo Sauber, waar hij zeer veel indruk maakt. Ferrari zou eerder Daniel Ricciardo serieus als optie hebben overwogen, maar moet de Australiër naar verluidt laten gaan omdat Ricciardo in combinatie met het salaris van Sebastian Vettel te duur zou zijn. Ferrari houdt om die reden nog maar twee echte opties over, waaronder het aanhouden van Kimi Raikkonen voor nóg een jaar. Hoewel Raikkonen sterk begon aan het seizoen, lijkt de Fin echter weer wat weg te zakken.

Ondertussen is de ster van Charles Leclerc juist rijzende. In de laatste vier races pakte de Monegask drie keer punten in een auto die daar niet toe in staat mag worden geacht. Om die reden zou Ferrari meer en meer overwegen om voor het eerst in de geschiedenis van het team een Ferrari-junior te laten promoveren naar Ferrari's hoofdmacht. Het zou sowieso een atypisch besluit zijn voor Ferrari, dat er niet om bekend staat jonge rijders in zijn auto's te zetten. Ferrari zal echter ook heel goed doorhebben dat wanneer het niet heel zuinig is op een talent als Leclerc, een ander team hem graag bij de Scuderia zal wegkapen.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie