Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Leclerc maakt zich geen zorgen: "Ferrari heeft vorig seizoen ook het gat gedicht"

Ferrari lijkt op het eerste oog de derde viool te zullen moeten spelen tijdens het 2020-seizoen, maar Charles Leclerc is het daar niet per se mee eens.

Na afloop van de twee testweken op het Circuit de Barcelona-Catalunya lijkt Ferrari op het eerste oog met een achterstand op Mercedes en Red Bull aan de start van het seizoen te zullen verschijnen. Charles Leclerc wil dat nog niet hardop zeggen, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik denk niet dat de teams uit de top drie hun volledige potentieel al hebben laten zien. Als Ferrari zijnde willen we natuurlijk altijd voor de wereldtitel gaan, maar ook voor mij is het heel lastig om in te schatten waar we precies staan. Vorig jaar dacht ik het te weten na afloop van de testdagen, maar toen we bij de eerste Grand Prix aankwamen, bleek ik fout te zitten", zo blikt Leclerc terug op 2019.

Ferrari focust zich vooralsnog dan ook alleen maar op zichzelf, vertelt de Monegask. "Voor nu focussen we op het heden, we focussen ons vooral op zichzelf. Het gaat naar mijn gevoel wel goed, maar als we naar de rondetijden kijken dan lijkt het er inderdaad op dat we achterlopen op Mercedes en Red Bull."

"Als we inderdaad een achterstand hebben", zo vervolgt de Ferrari-coureur, "dan ben ik ervan overtuigd dat we in staat zijn om het gat te dichten. Gedurende het afgelopen seizoen hebben we ook stappen vooruit gezet en het gat naar Mercedes weten te dichten, dus we moeten gewoon blijven focussen zoals we altijd doen, dan kijken we tijdens het eerste raceweekend wel waar we staan."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?