Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc maakt zich klaar voor man-tegen-man gevecht met Verstappen en co. in kwalificatie

Wat is er voor Charles Leclerc nodig om vandaag (vrijdag) mee te doen in de strijd om poleposition? Hij kijkt goed in de spiegel.

Leclerc Saudi Arabia FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc is namelijk van mening dat de coureur vandaag het verschil kan maken, aangezien de verschillen vooraan zo klein zijn. Hij moest op donderdag in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië coureurs van drie teams voor zich dulden, maar dat maakt niet dat hij zich druk maakt in de aanloop naar de kwalificatie.

"Ik voel me goed na die eerste dag. We hebben nog wel wat werk te doen, maar iedereen lijkt dicht bij elkaar te zitten", aldus de Monegask voor de camera van F1. "Ook al ziet Aston Martin er wel sterk uit", zo voegt hij daar aan toe.

"Ik geloof echter dat als we allemaal in full kwalificatiemodus gaan het volledig om de coureur draait die wel of niet in staat is om het maximale uit de auto te halen. Wij moeten daarvoor een stap zien te zetten van vandaag op morgen (vrijdag, red.), maar vandaag hebben we alles uit kunnen proberen wat we daadwerkelijk wilden testen."

Als hem op de man af gevraagd wordt of Ferrari 'in de mix' zit in de strijd om poleposition, geeft hij, misschien met zijn eerdere uitspraak in het achterhoofd, als volgt antwoord: "Dat is altijd moeilijk om aan te geven, maar ik denk dat we dichtbij zitten. Dus als ik er nu geld op in zou moeten zetten, zeg ik ja."

Leclerc sluit af met een warme boodschap voor Aston Martin, want kunnen zij de goede vorm van de donderdag vasthouden? "Op de eerste dag in Bahrein waren ze ook snel, dus ik hoop dat ze deze keer ook een stap terug zetten op de vrijdag, waardoor ze wat meer op gelijke hoogte komen met de rest."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'