Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Leclerc: “Marshalls maakten er een potje van in Singapore”

Door als negende over de eindstreep te geraken, scoorde Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van -Singapore eindelijk weer eens een paar punten. De toekomstig Ferrari-rijder, die in 2018 zijn debuutseizoen in de Formule 1 afwerkt als coureur van Sauber, klom vanaf een dertiende startplaats gestaag op naar voren.

Leclerc was een van de vele coureurs die moeite had met het volgen van de signalen, die door de marshalls werden getoond. De Monegask heeft gezien hoeveel moeite Lewis Hamilton en Max Verstappen hadden met het inhalen van achterblijvers en meent ook zelf vraagtekens te hebben gehad.

“Allereerst, voordat we beginnen over de Grand Prix van Singapore, wil ik Sergey (Sirotkin, red.) nog even bedanken”, grapt de 20-jarige als hem gevraagd wordt naar de gebeurtenissen in de Aziatische stadstaat. “Het was aan zijn strategie te danken, dat ik uiteindelijk als negende over de meet ben gekomen.” Sirotkin reed een lange stint op softs nadat hij in ronde één binnen was gekomen. Daardoor kwamen veel toppers uit de middenmoot vast te zitten achter de Rus, iets waar Leclerc profijt van had.

Sirotkin is wel in voor een dolletje en grijnst naar zijn Sauber-rivaal. “Geen dank, Charles”, knipoogt de man die dit weekend zijn thuiswedstrijd afwerkt. Leclerc vervolgt op een serieuzere toon. “In Singapore hebben de marshalls er een beetje een potje van gemaakt. Ik heb bijvoorbeeld rondenlang blauwe vlaggen gekregen, terwijl er niemand binnen de afgesproken achterstand zat.” De coureurs waren geïnformeerd dat als een leider binnen 1,2 seconden reed, blauwe vlaggen werden gezwaaid.

De talentvolle Monegask springt echter direct in de bres voor de andere Grands Prix en hun baancommissarissen. “Voor de rest van het seizoen hebben we niets te klagen en gaat het over het algemeen prima met de blauwe vlaggen.”

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull