© Sauber F1 Team

Nieuwsoverzicht

Leclerc: "Mentale aspect is absoluut mijn sterkste punt"

17 okt. 2018 14:00 René Oudman 0 reacties
In de afgelopen jaren heeft Charles Leclerc verschillende dingen meegemaakt die een tiener, of zoals nu jonge twintiger, het hoofd helemaal gek kan maken. Zo overleed zijn vader (2017) en bezweek mentor Jules Bianchi aan de tijdens een Formule 1-race opgelopen verwondingen (2015).

Leclerc laat in de meest recente editie van Beyond The Grid weten dat het mentale aspect juist zijn sterke punt is. De toekomstig Ferrari-coureur heeft sinds zijn kartdagen hard gewerkt om naast fysiek ook psychisch honderd procent te kunnen zijn.

"Vroeger liep ik achter op het mentale vlak", erkent Leclerc bij de officiële Formule 1-podcast. "Ik was in mijn jeugdjaren een heel emotioneel mannetje en dat werkte niet mee. Ik voelde op een gegeven moment dat het mentale mijn zwakke punt was, en toen ben ik in actie gekomen. Eerst heb ik eraan gewerkt met de mannen van Formula Medicine, later heeft de Ferrari Driver Academy me bijgestaan."

In het weekend dat volgde op de dood van zijn vader, moest Leclerc racen. Het Formule 2-weekend in Baku stond op het programma. "Ik wist niet hoe ik zou presteren, had mijn hoofd totaal niet bij de races. Ik dacht eraan wat mijn vader had gewild, en die had me willen zien winnen. Ik heb me op de races kunnen focussen en won ze beiden, trainde daarvoor ook nog naar de poleposition." De tweede racewinst werd een P2 aangezien Leclerc een tijdstraf kreeg, maar desalniettemin had hij iedereen versteld doen staan van zijn prestaties.

"Je kan je niet getraind worden voor iets heftigs zoals het overlijden van je vader, maar je kan wel werken aan je mentale weerbaarheid. Zoals ik zei: vroeger was dat mijn zwakke plek. Het verlies van Jules viel ook verschrikkelijk zwaar, maar op een of andere manier ben ik er wel sterker van geworden. Mijn grootste kracht dezer dagen is mijn mentale kracht", besluit Leclerc.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen