Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc moet eerste testdag aan Ferrari-teammaat Vettel laten

Het loopt vrijdagmiddag storm wat betreft bevestigingen van roosters voor de eerste wintertestweek. Waar Haas, Alfa Romeo, Red Bull Racing en McLaren in een eerder stadium lieten weten wie wanneer achter het stuur van de nieuwe wagen kruipt, is nu ook duidelijk wanneer de Ferrari-coureurs in actie komen.

Sebastian Vettel heeft maandagochtend de eer om als eerste Ferrari-coureur de baan op te gaan op de eerste collectieve testdag. Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft een dag eerder (zondag) al dienst gedaan als toneel waarop de nieuwe Ferrari SF90 haar eerste rondjes heeft afgelegd.

Na op maandag actief te zijn geweest moet Vettel het stuurtje overdragen aan zijn nieuwe teammaat Charles Leclerc. De 21-jarige Monegask zal aanstaande dinsdag voor de eerste keer sinds de seizoensafsluitende test op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, eind november, in een Ferrari Formule 1-bolide stappen. Op woensdag is het wederom de beurt aan Vettel, Leclerc krijgt de eer om de eerste wintertestweek af te sluiten. De van Sauber overgekomen coureur rijdt namelijk op donderdag.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'