Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc ondanks crash in Abu Dhabi zeer te spreken over testdag

Charles Leclerc breidde een vroegtijdig einde aan zijn Formule 1-seizoen, door enige tijd voor het vallen van de vlag zijn Ferrari in de muur te parkeren. Desondanks was de Monegask zeer te spreken over zijn productiviteit tijdens de laatste sessie van het jaar.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het was niet de testdag waarop Ferrari had gehoopt. De allerlaatste sessie van het Formule 1-seizoen van 2019 eindigde voor de Italiaanse renstal vrij letterlijk met een knal. Na ruim honderd ronden te hebben afgelegd verloor Charles Leclerc de controle over zijn bolide, waarna hij in de muur belandde en zijn SF90 flink beschadigde.

Ondanks de botsing was Leclerc niet ontevreden over zijn dag, zo vertelt hij na afloop van de sessie. "We hadden ondanks het ongeluk nog veel baat bij deze laatste dag. We konden namelijk veel testen en vergelijken met de nieuwe 2020-banden, daarover hebben we een boel data kunnen verzamelen. Dit kunnen we vervolgens nauwkeurig gaan analyseren."

Leclerc heeft gemengde gevoelens nu het lange jaar voor hem eindelijk tot een einde is gekomen. "We kunnen nu een tijdje de knop op nul zetten en uitrusten, maar ik zal mijn eerste seizoen voor Ferrari nooit vergeten. Ik denk ook dat het niet lang zal duren voordat ik weer terug op het circuit wil zijn", concludeert de Ferrari-coureur.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

0 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"