Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc ondanks 'gebrek aan ervaring' niet bang voor regen

Het track record van Charles Leclerc in Monaco is (nog) niet om over naar huis te schrijven, maar de Monegask is zelfverzekerd over zijn kansen voor de race. Regen of niet, hij zegt klaar te zijn voor een goed resultaat.

Charles Leclerc hoopt dit jaar de 'Monaco-vloek' te doorbreken en zijn poleposition om te zetten in een overwinning in Monte Carlo. Vanaf pole is het normaal gesproken wat makkelijker op het stratencircuit, maar met een regenrace kan het een stuk lastiger worden. Toch heeft hij veel vertrouwen in de race, ook als het regent. "Dat is prima", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "We waren ook sterk in de regen in Imola, dus wat er ook aan zit te komen, we maken er het beste van en we gaan eindelijk een goed resultaat hebben in eigen huis." Vorig jaar veroverde Leclerc ook pole voor zijn thuisrace, maar na een crash later in de kwalificatie kon hij de race uiteindelijk niet starten.

Leclerc, regen en Monaco een onbekende combinatie

Hoewel de nummer twee in de huidige WK-stand vaak in Monaco heeft gereden, was dit altijd onder droge omstandigheden. "Ik denk niet dat ik ooit in de regen heb gereden hier. Ik kan het me niet herinneren. Het wordt lastig. Stratencircuits zijn sowieso al lastig en Monaco is waarschijnlijk een van de lastigste van het seizoen." "In de regen wordt het nog lastiger, dat weet ik zeker. We zijn er echter klaar voor", zegt de Ferrari-coureur zelfverzekerd. "De laatste jaren zijn lastig geweest voor ons in de regen, maar dit jaar krijgen we onze auto beter in het juiste window als het regent. We gaan het zien, maar het komt goed."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"