Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc ondervond opnieuw problemen met zijn Ferrari-motor

Charles Leclerc kende geen probleemloze vrijdag in Silverstone. De Ferrari-coureur meldde wederom een klein probleem met zijn krachtbron.

Charles Leclerc klokte tijdens de tweede vrije training voor de GP van Groot-Brittannië een tijd goed genoeg voor P5, maar tevreden is hij nog niet. Na een motorwissel in Canada, wat hem gridstraffen opleverde en achteraan de startgrid zette, ging het weer niet helemaal goed met de Ferrari-motor. De Monegask spreekt dan ook van een lastige eerste dag in Silverstone. "De eerste sessie hebben we niet zoveel data kunnen verzamelen door het weer en later hebben we best wat problemen gehad aan mijn kant", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Hopelijk hebben we op zaterdag een betere dag en valt het meer onze kant op." De problemen waren onder meer gerelateerd aan de krachtbron. "Het waren een aantal motordingetjes, waardoor het erg lastig was om te rijden." Leclerc denkt echter dat het wel goed komt: "Het zijn een aantal kleine problemen met de set-up."

Leclerc: 'De performance is er wel'

"Met de softs was het best lastig, op een of andere manier", legt Leclerc uit, wanneer hem wordt gevraagd naar de overstap van mediums naar de zachtere compound tijdens de training. "Het voelde niet zo goed als toen ik op de mediums reed. Weer hadden we een aantal kleine problemen die niet makkelijk te managen waren." Toch heeft de nummer drie in het wereldkampioenschap goede moed voor de rest van het weekend in Groot-Brittannië: "Over het algemeen denk ik dat de performance er is in de auto. Dat is positief en laten we hopen dat we alle puntjes op de i kunnen zetten en een goede dag hebben."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi